LEGENDA PREPOZNAJE LEGENDU: Maradona je u Zagrebu prije nekoliko godina odao počast našem sportašu

Foto: Flickr

Nekoliko je puta legenda Diego Maradona posjetio i Hrvatsku. Došao je i u Zagreb 1994. godine.

Taj posjet glavnom hrvatskom gradu bio je poseban zbog toga što je argentinski velikan odao počast hrvatskom velikanu Draženu Petroviću, koji je poginuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj godinu ranije.

Maradona je bio veliki obožavatelj različitih sportova, pratio je i Draženovu karijeru, a za posjeta Zagrebu obišao je Draženov grob na Mirogoju i ondje je ostavio svoj dres iz argentinske reprezentacije s brojem 10, ali i ruže s posebnom porukom. Bilo ih je točno 62, sa simbolikom koja je podsjetila na jedan od dosega koji se posebno pamte iz velike Petrovićeve karijere.

Veliki Argentinac se sa svoje 62 ruže prisjetio Draženovih 62 poena u dresu Real Madrida u finalu tadašnjeg košarkaškog Kupa pobjednika kupova u ožujku 1989., kada je Real sa 117:113 svladao talijansku Snaidero Casertu.

Bila je to utakmica koja se posebno pamti, kao što se pamte i brojne Maradonine sjajne predstave, a posjet argentinske legende Draženovom grobu zabilježen je i videom koji prikazuje jednu od zagrebačkih sportskih epizoda za povijest. U društvu argentinskog velikana tada je bio i Davor Šuker, a dočekala ih je Draženova majka Biserka.

Na ovaj posjet je u svojem oproštaju od Maradone podsjetila i Cibona na svojem profilu na Twitteru, ističući da je Dražen bio jedan od sportaša koje je argentinska legenda posebno cijenila, piše Dnevno.


Komentari