Lavovski su se borile, ali nije išlo! ‘Kraljice šoka’ ovaj put ipak nisu uspjele iznenaditi

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ipak nije uspjela napraviti novo iznenađenje. Kraljice šoka nisu uspjele prirediti novi šok u polufinalu Europskog prvenstva izgubivši uvjerljivo od favorizirane Francuske 30:19.

Naše rukometašice nakon sjajne igre protiv Nijemica u povijesnoj utakmici su ipak posustale protiv realno kvalitetnijih aktualnih europskih prvakinja te će u nedjelju boriti se za brončanu medalju.

Izabranice Nenada Šoštarića obuzela je velika nervoza u prvom poluvremenu te nikako nisu uspjele probiti čvrstu protivničku obranu što su Francuskinje iskoristile brzim polukontrama i kontrama napravivši seriju od čak 9:0 što je praktički značilo kraj utakmice.

Hrvatice su se borile, ali do odmora su uspjele samo pet puta zatresti mreže, a nije bilo ni sreće s obzirom da su naše djevojke nekoliko puta zatresle okvir gola.

U nastavku Hrvatska je zabila čak četiri gola u pet minuta, ali Francuska je rutinski zadržala prednost i osigurala novo finale Eura. Ostaje jedino žal za slabijim prvim poluvremenom s obzirom da su se naše rukometašice probudile u nastavku pokazavši ono lice koje ih je dovelo među četiri najbolje reprezentacije. Najefikasnije u našim redovima bila su Blažević, Ježić i Krsnik s tri gola, Pijević je imala sedam obrana od 32 udarca.

Hrvatska će u nedjelju od 15.30 sati (HTV2) igrati protiv poražene iz drugog polufinala između Danske i Norveške.


Komentari