KRZNAR, PETKOVIĆ I IVANUŠEC NAJAVILI UTAKMICU S WEST HAMOM: ‘Uz znanje, bitan je i karakter’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je moldavski Sheriff bio previsoka prepreka u završnici kvalifikacija za Ligu prvaka, Dinamo se okreće Europskoj ligi u kojoj će prvu utakmicu u skupini H igrati u četvrtak navečer u Zagrebu. Za dva dana u 18:45 sati na Maksimiru počinje susret s londonskim West Hamom, a utakmicu protiv jakih gostiju iz Engleske su pred novinarima najavili trener Damir Krznar i igrački dvojac s hrvatskim reprezentativnim iskustvom, Bruno Petković i Luka Ivanušec.

“Ovo je utakmica u kojoj uz znanje ulogu igra i karakter. Ademi i da nije spreman svih 90 minuta, znate da će ih odigrati. Osim Perića i Čopa, svi su spremni, a čak je i Duje bio na raspolaganju za trening. Naš fokus je na stvari na koje možemo utjecati”, rekao je trener Krznar.

Čovjek na klupi zagrebačkih Plavih dodao je i riječ-dvije o Michailu Antoniju, reprezentativcu Jamajke i jakom napadačkom adutu West Hama. Krznar je kazao da u Dinamu nisu stavili naglasak samo na njegovu ulogu, već i na širu skupinu od 15 igrača.

Petković spreman za više uloga

Bruno Petković kazao je da se ne osvrće previše na svoju novu ‘desetku’ na leđima, broj koji je dobio nakon odlaska Lovre Majera u francuski Rennes. Bez obzira na to hoće li zaigrati u vrhu napada ili malo iza, kazao je da je spreman za različite uloge.

“Mislim da se dobro snalazim na obje pozicije. Volio bih zabiti više golova, imati bolje brojke, ali stavljam sve svoje mogućnosti na dispoziciju momčadi. Ne igram na gol, ne igram na asistenciju, igram na pobjedu i uvijek sam tu za momčad, bez obzira na moju poziciju”, opisao je Petković.

Ivanušec izdvojio jake West Hamove strane

Luka Ivanušec približio je kako prolazi priprema za goste iz Londona. Kao i trener Krznar, i Ivanušec je istaknuo da nije bitan samo napadač Antonio, već i drugi aduti londonskog kluba.

“Koncentrirat ćemo se i na vezne igrače jer su kvalitetni, ipak je riječ o West Hamu. Obratit ćemo pozornost na sve igrače, a ne samo na jednog. Plan imamo i njega ćemo probati provesti. Igraju puno po bokovima, treba sve to zaustaviti”, rekao je Ivanušec o kvaliteti protivnika.

Komentari