Kreće ‘Kutija šibica’: Prvi vikend nudi niz uzbudljivih okršaja

Foto: Vedran Tolić

Sve je spremno za još jedno izdanje najvećeg malonogometnog spektakla u regiji pa turnir,  za koji je bivši „vatreni“ reprezentativac i sam česti sudionik Kutije Robert Prosinečki rekao da „ako niste osvojili Kutiju kao da niste igrali nogomet“, može početi.

Prve utakmice su na rasporedu u subotu 23. studenoga a tijekom subote i nedjelje biti će odigrane 54 utakmice u tri dvorane: SŠD Dubrava, ŠSD Boško Božić Pepsi – Trnsko i SD Sutinska vrela. 

Dvorana u Dubravi je domaćin 13 utakmica u subotu te 13 utakmica u nedjelju i nudi nekoliko iznimno zanimljivih okršaja. Tako već u subotu u 11:40 na parket izlaze seniori D.C. Grzela – Futura Dental u kojoj igraju dobro poznata malonogometna imena Smolčić, Ferenščak, Šimić, Galić i Mikec dok im je protivnik momčad NK Botinec Ožujsko. Nešto kasnije nastupaju veterani Positive Brewery gotovo u cijelosti sačinjeni od igrača koji su nekad igrali veliki nogomet protiv Pizzerie S.O.S. 

Posjetitelje u Dubravi navečer od 20:00 sati očekuje i potencijalno vrlo zanimljivi veteranski susret jake ekipe Ljekarne Derjanović HBR Sport u kojoj, između ostalih, igraju iskusni Hucika, Relja i Iličić protiv momčadi MNK Šestine Dobar tek.

U nedjelju, 24.11. u Dubravi nastupa momčad Red Cross All Star sačinjena od tražitelja azilanata iz prihvatilišta u Zagrebu. Ovo im je treći pokušaj na Kutiji šibica te se nadaju da će konačno proći prvo kolo a nogometašima iz Turske, Iraka, Irana, Afganistana i Nigerije na putu će se naći momčad Patnje mladog Filipa.

Zanimljivo svakako zvuči podatak da u ekipi Red Cross All Star nastupa i bivši juniorski nogometaš istanbulskog Bešiktaša. Utakmica se igra u 12:30 sati a na tribinama se očekuje i solidna navijačka podrška od strane djelatnika Crvenog križa te samih azilanata.  

Tijekom subote u dvorani Sutinska vrela će se igrati 14 utakmica među kojima je i veteranski ogled momčadi Zaba i Air Cash koji na teren dovodi poznata lica Švigira,


Komentari