KRANJČAR VS.KEK: Rijeka cilja na titulu prvaka, Cico spašava glavu

GNK Dinamo/ Pixsell: Marko Prpić

Danas u 19 sati sudbonosni susret odigrat će Dinamo i Rijeka. 

Na Rujevici će se večeras demonstrirati trenerska moć i znanje. Matijaž Kek, trener Rijeke želi opasno zagaziti prema tituli prvaka, a Zlatko Kranjčar, trener Modrih mora pobijediti kako bi, barem, još neko vrijeme zadržao svoju poziciju.

Sudbonosna je ovo tekma i za trenere i za ekipe. Rijeka je trenutno na prilično klimavim nogama, ali dobivanjem ovog dvoboja čvrsto bi zacementirali svoje temelje na ljestvici. Bila bi to njihova velika pobjeda, pobjegli bi Dinamu na četiri boda i dokazali se kao momčad koja Modre može skinuti s trona HNL-a.

Dinamu bi također dobrodošli bodovi, da se ne lažemo, a više nego ekipi, bodovi trebaju Cici koji bi mogao malo odahnuti. Govorka se kako su mu u klubu već nacrtali metu na čelu. Metu koju će pogoditi otkazno pismo ako s Rujevice ne donese pobjedu.

Modri već imaju 11 uzastopnih titula, ali one nikada nisu bile ovoliko ugrožene kao na prvenstvu koje je trenutno u tijeku. Sudeći po onome što smo gledali godinama prije, večeras nas ne očekuje lijep nogomet. Uvijek kada je situacija kritična igru je gotovo teško gledati, nogometne rapsodije ne dolaze u obzir, a na umu su samo bodovi.

Ništa nije sigurno

Kada se situacija sagleda u globalu, čini se da trener Rijeke ima nešto lakši zadatak, njemu se, naime ne trese tlo pod nogama, ali bilo bi lijepo da napokon odnese pobjedu u jednoj presudnoj utakmici.

Večerašnja pobjeda Rijeci bi bila vjetar u leđa koji bi ih pogurnuo u velike stvari ove jeseni. Cici bi pak pobjeda mogla malo umiriti klecanje koljena zbog mogućeg otakaza koji mu se, čini se, već sprema.

Ključno je ipak da Kranjčaru igrači poklone povjerenje i da se uzdaju u svog trenera. Bez dobre atmosfere u klubu neće biti ni dobrog rezultata.

Komentari