KRANJČAR NEĆE PUNO FILOZOFIRATI: Na Austrijance ide istom taktikom koja mu je donijela pobjedu na Poljudu

GNK Dinamo

Trener Dinama Zlatko Kranjčar i Dinamov mladi adut Ante Ćorić najavili su na konferenciji za medije prvu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv Salzburga.

Utakmica protiv Salzburga najbitnija je jer donosi ligu prvaka.

“Svi želimo igrati u skupini i vjerujem da smo se dobro spremili. Nakon današnjeg treninga i analize mislim da jako dobro znamo protiv koga igramo. Salzburg je dobra ekipa, kvalitetni su i gajim nadu da nisu dobri kao prije dvije godine. Svakako trebamo biti oprezni, respektirati ih i ostati najviše fokusirani na sebe. Ako ćemo biti na visini utakmice s Hajdukom, a znam da možemo i bolje, možemo doći do pozitivnog rezultata. Nadam se da će svi koji će igrati dati svoj maksimum za dobar rezultat.”, kazao je Kranjčar.

Modri su posljednjih tjedana imali dosta problema s ozljedama, ali stanje se popravlja što izuzetno veseli trenera Kranjčara:

“Puno sam sretniji jer nam je Ćorić na dispoziciji, kao i Machado. Hoće li krenuti od prve minute vidjet ćemo sutra, ali bit će u kadru. Ozljede mogu poremetiti stanje u momčadi i sigurno da je to uvijek zabrinjavajuće kad igrač ne može dati koliko se od njega očekuje. Ovo je play-off, a mi smo do sada pokazali, posebno u ovom domaćem ciklusu protiv Cibalije, Hajduka i Intera, da se dižemo u formi i da s pravom tražimo put prema uspjehu u prvoj utakmici. Naravno, druga će utakmica biti ta koja će odlučivati. Vjerujem da ćemo dobro proći i da će igrači koji su ozlijeđeni, a ulaze u kadar, biti potpuno zdravi do uzvrata. Nemamo Pivarića za prvu utakmicu, ali u treningu je i trebali bismo ga imati protiv Splita barem za jedno poluvrijeme. Rog je i dalje s nama i bit će na raspolaganju za play-off Lige prvaka”, nastavio je trener Dinama.

Cico je kratko prokomentirao i igru austrijskog prvaka.

“Oni su momčad koja igra 4-2-3-1 ili 4-3-3, imaju dosta dobrih pojedinaca i uigrane stopere. Tu su opasni Bernardo, Hinteregger, Car, Berisha, Soriano, Lazaro. Soriano je tehnički izuzetan, ali je i lider ekipe. Sve su to igrači na koje moramo paziti. Naravno, morat će paziti i oni na nas. Sigurno da smo iskusniji nakon one dvije neugodne utakmice i vjerujem da moji igrači imaju pozitivan motiv.”, zaključio je.

Ovo je samo prvo poluvrijeme za ulazak u Ligu prvaka

“Očekujem pravi Dinamo na Maksimiru i u uzvratu. Bitna nam je ova utakmica, ali paket se sastoji od dvije utakmice. Nije sve riješeno čak i ako će ovdje biti pozitivan rezultat. Moramo najoptimalnije odigrati oba susreta. Taktika će biti slična kao u Splitu, s više igre prema naprijed, ali uz oprez kad nismo u posjedu lopte.”, otkrio je Kranjčar.

Mladi Ćotić poznaje Slazburg i veseli se utakmici.

Neću moći spavati jer jedva čekam utakmicu. Bolje sam nakon ozljede, iako još malo osjećam posljedice. Presretan sam jer se vraćam i stvarno se veselim utakmici sa Salzburgom. Igrao sam 4 godine s Laimerom, on je zadnji vezni, jako je dobar dečko i kvalitetan igrač. U kontaktu sam s Lazarom i Laimerom s kojima sam tamo igrao. Mi znamo da smo kvalitetniji i moramo pokazati to na terenu, kao i vratiti im za ona dva poraza”, izjavila je dinamova zvijezda.

Komentari