Kraljica atletike! Sandri uspjelo nešto što nijednoj atletičarki u povijesti nije!

Facebook - Sandra Perković

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju sa hicem od 67.62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59.09 metara, pa 59.97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67.62 metara i time je osigurala još jedno zlato.

Nijemica Nadine Mueller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63.00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62.46 m) bila je brončana.

No, ono što je čak i veće od titule prvakinje Europe jest činjenica da je Sandra uspjela nešto što niti jedna atletičarka u povijesti nije. Uzela je zlatnu medalju na pet uzastopnih naslova europske prvakinje za redom u pojedinačnim disciplinama i za sobom ostavila legende atletike poput ruske bacačice kugle Nadežde Čižove i njemačke daljašice Heike Dreschler.

Skidala ih je redom u Barceloni, Helsinkiju, Zurichu, Amsterdamu i sada Berlinu. Nezaustavljiva Sandra kraljica je atletike! I tu joj nije kraj. Sandra je dvostruka olimpijska prvakinja, dvostruka je svjetska prvakinja, drži dva najbolja rezultata u svijetu u posljednjih 25 godina, a Dijamantnom ligom dominira već godinama i još će dugo biti najbolja.

“Dat ću sve od sebe da opet ispišem povijest. Cijelu sam se godinu spremala za ovo natjecanje i spremna sam. Za razliku od mnogih koji tijekom olimpijskih ciklusa pauziraju godinu, ne želim odmarati. Želim biti najbolja”, izjavila je to Sandra prije nekoliko dana i eto je, na tronu Europe, ma i na tronu svijeta. Naša Sandra rođena je da ruši rekorde i s pravom neka nosi titulu kraljice atletike!

Autor:Bruno Herljević


Komentari