KRAJ VELIKE KARIJERE! Mirko se u emotivnom postu oprostio od svojih navijača

Mirko Cro Cop Filipović/Facebook

Ovo je završetak jedne borilačke ere.

Mirko Filipović ili kako ga znaju širom kugle zemaljske, Cro Cop, posljednji puta se oprostio od svojih obožavatelja. U Japanu je odradio svoje posljednje natjecanje i potvrdio status velikog borca kojeg je gradio godinama.

I sada, sa 42 godine, kada mu je malo tko davao šanse za pobjedu, on je pokazao da su svi u krivu. Isprebijao je mlađe, duplo teže i favorite i još jednom se okitio pojasom koji je zaista jedini  prikladan način za oproštaj od velike karijere.

Cro Cop sada je ponovo na hrvatskom tlu, a ono je donijelo i tužnu realnost koja govori da je Mirkovom vremenu u ringovima i kavezima došao kraj. Sve to je i on sam potvrdio, a svojim vjernim pratiteljima obratio se i putem Facebooka.

Njegovu oproštajnu poruku prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji i svi vi koji ste pratili moju karijeru, želim vas obavijestiti, kako sam i rekao sinoć u dnevniku Nove tv da je RIZIN GP bilo moje posljednje natjecanje. Nažalost, zdravlje mi je narušeno i nisam više u stanju pratiti ubitačan ritam i super naporne treninge koji su nužni za bavljenje bilo kojim sportom, a kamoli slobodnom borbom.

Koljeno mi je teško oštećeno i puni se nekavom tekućinom nakon svakog napornijeg treninga, a takav je svaki. Čeka me peti operacijski zahvat na koljenu i deseti ukupno, a točnu metodu kojom će se pokušati sanirati znat ću tek za nekoliko tjedana, nakon sto obavim magnetnu rezonancu.

Na desnom koljenu su već prije 8 godina otisli križni i kolateralni ligamenti, meniskus koji je izvadjen, a uoči ovih zadnjih priprema je stradala i hrskavica. Koljeno više ne može trpiti krvave treninge, a ni ja, da budem iskren. Tokom ovih priprema išao sam preko granica boli da odradim pripreme kako sam ih zacrtao i da budem spreman kako treba.

Zadnja 4 tjedna nisam mogao više ni trčati od bolova u koljenu i više ne zelim punktiranja koljena na kraju svakog tjedna ni opekline od leda koje imam po tom koljenu jer ga moram poslje svakog treninga lediti. Mučno je to. Ali zainatio sam se i rekao da moram osvojiti Rizinov turnir i otići kao šampion, a to je neprocjenjivo.

https://www.youtube.com/watch?v=CXwaIMhpUtY

U zadnjih par dana dobio sam nekoliko basnoslovnih ponuda, ali sam se zahvalio na svima. Uvijek sam govorio da ću trenirati i boriti se dok mi treninzi budu predstavljali zadovoljstvo, ali više zaista nemogu. Tijelo mi je izraubano od krvavih treninga i nema smisla ići dalje.

Na kraju krajeva treba misliti na zdravlje i na život koji je ispred mene. Rekao sam da bi volio odraditi oproštajnu borbu u Japanu i to bi bilo sjajno, naravno ukoliko uspijem sanirati koljeno da može izdržati još jedne pripreme, ali to je jako upitno i to bi bilo eventualno moguće tek u drugoj polovici godine, ali i da se ta borba i ne dogodi odlazim sretan, zadovoljan i ispunjen.

I odlazim na najbolji moguci način, kao pobjednik, a to je neprocjenjivo. Nažalost mnogi veliki šampioni nisu imali tu privilegiju i zadovoljstvo jer nisu znali kad treba stati i otišli su sa nizom poraza, koji ne umanjuju njihovu veličinu i postignuća, ali ostavljaju gorak ukus.

Mislim da je ovo najbolji trenutak za odlazak i zato sam posebno sretan, jer otići kao pobjednik, vjerujte, nema cijenu!

Hvala svima od srca na podršci u mojoj, evo, 20 godina dugoj karijeri i hvala na svakoj poruci i toploj riječi koju ste mi uputili”, napisao je Mirko

Komentari