KRAJ UTAKMICE: Vatreni remizirali s Velšanima, kartu za Euro tražit će preko Slovačke!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska je utakmicu protiv Walesa startala sjajno! Nakon deset minuta igre, Nikola Vlašić zatresao je mrežu Velšana, a Hrvatska vodi 1-0. Tri minute kasnije, još jedna fantastična prilika za Hrvatsku. Petković je nabacio u kazneni prostor, Perišić je pucao glavom, no velški vratar je krajnjim naporom spasio siguran gol!

U tridesetoj minuti, igra je nakratko zaustavljena, jer je na travnjak uletio navijač. Zaštitari brzo reagirali te su ga iznijeli s terena.

Taman kada se Hrvatska ponadala da će na poluvrijeme s prednošću, Bale je zatresao našu mrežu na sveopće oduševljenje domaćih navijača. U čitavoj situaciji, Dejan Lovren zaradio je žuti karton, što znači da u idućoj utakmici izbornik Dalić ne može računati na njega, kao niti na Domagoja Vidu.

U nastavku utakmice, bilo je prilika i s jedne i s druge strane, no niti jedna reprezentacija nije to iskoristila. Pred kraj utakmice, Modrić je grubo startao na velškom igraću te zaradio žuti karton. Nakon starta, nije mogao nastaviti utakmicu, pa je umjesto njega u utakmicu ušao Milan Badelj.

Prolaz na Euro Hrvatska će morati tražiti u idućoj utakmici, protiv reprezentacije Slovačke.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra jednu od najvažnijih utakmica, a stigle su postave jedne i druge reprezentacije.

Što se tiče Walesa, igraju bez ozlijeđenog Aarona Ramseya, važnog kotačića u veznom redu reprezentacije. S druge strane, izbornik Zlatko Dalić odlučio je osvježiti momčad uvođenjem Josipa Brekala i Nikole Vlašića.

Ranije je otpao Marcelo Brozović zbog akumuliranih žutih kartona te će njegovu poziciju popuniti Mateo Kovačić. Uvođenjem Brekala i Vlašića, na klupi su ostali Ivan Rakitić i Ante Rebić koji su u Splitu na Poljudu odigrali iznimno dobru utakmicu, no izbornik ih je odlučio poštediti. U slučaju da utakmica krene krivim tokom, uvođenjem njih dvojice donijet će na svježini u veznom redu i napadu ali pripomoći i iskustvom.

Wales (4-2-3-1): Hennessey, Roberts-Rodon-Lockyer-Davies, Allen-Ampadu, Bale-Williams-James, Moore

Hrvatska (4-2-3-1): Livaković, Jedvaj-Lovren-Vida-Barišić, Kovačić-Modrić, Perišić-Vlašić-Brekalo, Petković


Komentari