Kraj fontana se sutra očekuje spektakularno natjecanje! Prijenos u živo moći ćete pratiti i na HRT-u

Foto: Renato Branđolica/Hanžekovićev memorijal

Natjecanje u bacanju kugle pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice, koje od 2015. godine nosi naziv Memorijal ‘Ivana Ivančića’ dosad su pobjedama i rekordima obilježili Tom Walsh i Ryan Crouser.

No, aktualni svjetski prvak Joe Kovacs lani je poručio organizatorima da ove godine postave liniju na bacalištu i na 23 metra. Nakon toga je u Dohi osvojio svjetsko zlato s 22.91 metara.

„Ryan je ove godine u velikoj formi i siguran sam da može baciti preko 23 metra. Što se mene tiče, ova godina je potpuno luda. Vi znate da mi je ovaj miting, s bacanjem kugle pokraj fontana, baš najdraži i da jako volim Zagreb. No, obično bi mi to bio zadnji nastup u sezoni, a sada se dogodilo da mi je prvi. Nisam ni vjerovao da ćete moći organizirati ovakav miting i jako mi je drago što ste ga ipak uspjeli organizirati. Osobno bih, stoga, bio jako zadovoljan kad bih ponovio prošlogodišnji rezultat s mitinga (21.20)”, kaže Kovacs.

Aktualni olimpijski pobjednik i rekorder Memorijala Ivana Ivančića (22.28) Ryan Crouser ove godine je s 22.91 postavio osobni rekord, u Des Moinesu je pobijedio s 22.72 i svih šest puta bacio preko 22 metra, a odlično je nastavio bacati i na mitinzima u Europi (22.70, 22.43).

„Na prva dva mitinga sam još bio malo umoran od leta, ali sada sam se odmorio i potpuno sam spreman. Jako sam uzbuđen prije sutrašnjeg natjecanja jer je ovo jedno od mojih najdražih bacališta i očekujem daleke hice. Koliko daleke? Neću sutra ići za tim da svih šest puta bacim preko 22 metra, ali bit ću zadovoljan ako jedan otiđe preko 23 metra. Neću vam govoriti o Barnesovom svjetskom rekordu (23.12) jer prije svega razmišljam o tome da bacim svoj najbolji rezultat, ali mislim da rekord mitinga sigurno mogu srušiti i da je hitac od 23 metra sasvim moguć”, optimističan je Crouser.

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uklopio se u optimistično ozračje uoči 6. Memorijala Ivana Ivančića:

„Zahvaljujem Ivani Brkljačić i organizatorima koji su i u ovakvim izvanrednim okolnostima napravili odličan miting. Ryanu i Joeu poručujem da ćemo liniju na bacalištu postaviti na 23 ili 23.5 metara, gdje god treba!”

Hrvatski rekorder Filip Mihaljević zbog ozljede neće nastupiti, pa će se okušati kao sukomentator prijenosa na Hrvatskoj televiziji.

6. Memorijal Ivana Ivančića, u sklopu 70. Hanžekovićevog memorijala – Continental Tour Gold mitinga, održat će se u ponedjeljak 14. rujna u 19.30 sati. Zbog epidemioloških mjera ove godine bez gledatelja, ali uz izravni televizijski prijenos na HRT2.


Komentari