KRAH POZNATE TENISAČICE: Od milijuna do ‘prosjačkog štapa’

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Iva Majoli je 1997. godine bila u samom teniskom vrhu.

U lipnju 1997. godine Iva Majoli je osvojila Roland Garros i donijela Hrvatskoj Grand Slam naslov. Puno se tada od nje očekivalo, no tog lipanjskog dana postigla je najveći uspjeh karijere. Ronald Garros donio joj je iznimno bogatstvo, a po završetku karijere naša tenisačica težila je 4,5 milijuna dolara samo od teniskog reketa. No, izgleda nedostatan iznos za njen stil života u mirovini.

Na samom Cmroku dobila je 2003. godine u zakup zemljište za Teniski centar Iva Majoli, pišu Sportske Novosti. Najavljivana je tamo teniska akademija, pa kasnije i izgradnja hotela, kao i organizacija WTA turnira. U početku su se tamo održavali manji turniri, no ni to nije bilo dugog vijeka. Taj centar ovih dana je u centru pozornosti jer je u njemu izvor visokih dugovanja.

Dugovi Ive Majoli poznati su javnosti već neko vrijeme. Raskošan život i krivi poslovni potezi doveli su ju do ruba bankrota vukući za sobom ovrhu imovine, pa čak i deložaciju. Kompletni dug teniskog centra navodno doseže vrtoglavu cifru od 59 milijuna kuna. Pokušaj naplate na bubanj je donio i njene ostale nekretnine u vrijednosti od 34,6 milijuna kuna. Nažalost, ispaštaju i članovi njene uže obitelji koji su založili svoju imovinu. Javna dražba nad njenim stanom odvila se dva puta i nije prošla, no i dalje joj prijeti opasnost da će ostati bez svega, praktički na ulici.

 

 

 


Komentari