Kovačevi izabranici dokazali da su stručnjaci za kompliciranje!

Facebook

Čudnoj situaciji svjedočili smo nakon bijednog 0-0 remija naše nogometne reprezentacije u europskim kvalifikacijama u gostima protiv Azerbajdžana.

Dočim se igrači posipaju pepelom i priznaju očajan nastup, pa se čak i ispričavaju navijačima izbornik nacionalne vrste Niko Kovač bez imalo samokritike tvrdi “kako je reprezentacija  odigrala odličnu utakmicu samo nije imala sreće”.

U tom sukobu mišljenja između igrača i izbornika valja potražiti i tajne neuspjeha na gostovanju u Bakuu.  Osim što su i navijači posve razočarani, remi protiv Azerbajdžana krije i mnoge druge opasnosti.  Sve dosad smo pretpostavljali da je Hrvatskoj barem drugo mjesto (koje direktno vodi na Euro u Francuskoj) sigurno. No, kako je Norveška svladala Bugarsku i došla samo na bod zaostatka iza drugoplasirane Hrvatske, a Hrvatska u nedjelju u Oslu ide na noge Norvežanima – to zorno govori kako je zbog 0-0 u opasnosti i odlazak na europsku smotru.

Istina, neki će reći kako i trećeplasirani u skupini ima prigodu doći do Eura kroz dodatne kvalifikacije, no to je uvijek rulet, a što ako Hrvatskoj ždrijeb slučajno podati Nizozemce?

Dakle, situacija nije tako blistava kako smo mislili, zakompliciralo se stanje u našoj skupini i Hrvatska ne smije biti poražena u Oslu.  Ni u kojem slučaju. Dogodi li se  to ipak evo silne nevolje…


U zadnjem kolu Hrvatska gostuje na Malti i barem moramo vjerovati da će tu utakmicu trijumfirati, makar s ovakvom igrom iz Bakua to neće biti moguće. Norvežani u zadnjem kolu igraju protiv Italije koja će kao sigurna prvoplasirana biti donekle demotivirana. I tu leži opasnost po Hrvate. Norvežani mogu preskočiti Hrvatsku na drugom mjestu.

Sad se vidi da užasavajuća partija nekih pojedinaca u našoj reprezentaciji i nedostatak samokritičnosti kod izbornika mogu biti naposljetku i kobne. Eksperiment s Badeljom umjesto Brozovića nije uspio, naše zvijezde Rakitić i Modrić odigrali su jednu od svojih najslabijih partija u reprezentaciji. mandžukić je posve izvan forme, Pranjić je već poslovično nespretan, začuđuje i forsiranje Pjace. Ako ćemo pravo jedini je donekle pristojnu  partiju pružio Perišić, makar i on može i mora bolje.

Bjelodano jest, reprezentacija nije u nekom naročitom natjecateljskom zanosu i prije utakmice u nedjelju u Oslu protiv Norveške ima mjesta za zabrinutost. I neka ima, jer sve dosad se mislilo kako je odlazak na Euro osiguran i zato se dvoboju u Bakuu pristupilo tako neodgovorno. Sad kad bi moglo dogorjeti do noktiju valja pristupiti mobilizaciji.

Dvoboj protiv Norveške postao je tako, neočekivano, sudbinski za ovu generaciju.  Prva meč lopta je propuštena, druga meč lopta se ne smije propustiti!

Komentari

loading...
-->