Košarkaši zagrebačkog velikana vraćaju se treninzima, a trener u izolaciji

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iako su sva košarkaška natjecanja zbog korona virusa prekinuta i cijela radna zajednica je zbog krize uzrokovane korona virusom otpuštena, zagrebački košarkaški velikan vraća se treninzima.

Košarkaši Cibone se u ponedjeljak 4. svibnja vraćaju treninzima i to pod posebnim uvjetima.

Trener Ivan Velić zbog povratka iz Bosne i Hercegovine morati biti u samoizolaciji 14 dana, pa će ga u tom periodu mijenjati pomoćni trener Bariša Krasić i kondicijski trener Ivan Antunović.

“Ako to bude moguće radit ćemo do 1. srpnja. Ujedno ćemo i planirati stvari za iduću sezonu ovisno o tome koliki će biti budžet za nadolazeću sezonu i kakvo će općenito biti stanje u sportu s obzirom na koronavirus. Očekujemo i da će pripreme za iduću sezonu početi puno ranije nego li je to bila praksa ranijih sezona,” kazao je Velić.

Na prozivci će se pojaviti sljedeći igrači: Novačić, Bundović, Badžim, Prkačin, Vucić, Ljubičić, Ramljak, Rašić, Gnjidić, Paponja, Branković, Majcunić, Buljević, Porobić. Očekuju se i pregovori s nekim igračima kojima je istekao ugovor tako da ovo neće biti konačna slika rostera. Također, na popisu nema kapetana Marina Rozića koji još nije donio konačnu odluku o nastavku karijere.

“Na prozivci će se pojaviti i neki igrači s kojima nemamo aktualne ugovore, a u narednom periodu ćemo obnavljati ugovore kako njima tako i članovima radne zajednice koji će trenutno raditi bez važećeg ugovora. Odazvali su se svi, što pokazuje da djelujemo kao jedna velika obitelj upravo onda kada nam je najteže,” dodao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Cibona je početkom travnja otpustila sve radnike iz radne zajednice, a radilo se o poslovno uvjetovanim otkazima koji su došli kao posljedica pandemije izazvane koronavirusom.

Košarkaška natjecanja u Hrvatskoj, te ona međunarodna u kojima se Cibona natječe, prekinuta su sredinom ožujka, a HKS je 1. travnja donio odluku o prekidu svih natjecanja u ovoj sezoni.

U ligama koje vodi Hrvatski košarkaški savez neće se proglasiti prvak niti određivati poredak, a u sezoni 2020/21 u svakoj pojedinoj ligi nastupit će isti klubovi koji su nastupali u sezoni 2019/20.

Komentari