Košarkaški savez odlučio: NE MOGU IGRATI!

foto: KK Cedevita

Poznata je stvar da se košarkaški klub Cedevita odlučila preseliti u Ljubljanu te igrati slovensku ligu. S time su se odrekli prava igranja u hrvatskoj košarkaškoj ligi. Međutim, odlučili su osnovati ogranak kluba Cedevita Junior kojemu je ideja igrati hrvatsko prvenstvo.

Međutim, čelnici Cedevite su željeli da taj klub automatski igra Prvu ligu sljedeće sezone, čime bi preskočili nekoliko nižih liga. O tome se oglasio Hrvatski košarkaški savez. Objavu prenosimo u cijelosti:

Hrvatski košarkaški savez je zaprimio prijavu za natjecanje u HT Premijer ligi za sezonu 2019/20 od strane novoosnovanog pravnog subjekta KK Cedevita Junior.

S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje.

U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice Hrvatskog košarkaškog saveza.

Cedevita Junior sada ima nekoliko mogučnosti i odabira kako će krenuti s natjecanjem, ali kao samostalni projekt ne može nastupati u Prvoj ligi.


Komentari