Košarkaši Crvene zvezde treću godinu zaredom osvojili regionalnu ABA ligu

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Crvena zvezda obranila je naslov prvaka ABA lige.

Pred punim Domom sportova Crvena Zvezda pobijedila je Cedevitu 77-61 i tako finalnu seriju riješila u tri utakmice, piše 24sata.

Znalo se i prije prve utakmice da će Cedevita teško do naslova. U polufinalnoj seriji pobijedila je Partizan, ali je zato izgubila Marka Arapovića te Ryana Boatrighta, koji je bio spreman tek za 15-ak minuta u Beogradu, prije nego što je obnovio ozljedu.

Cedevita je sinoć pokušala doći do prvog boda, no Beograđani su ponovno pokazali da su bolja momčad. Od samog starta ušli su dominantno u utakmicu i odmah poveli 8-0. Najbolji igrač Cedevite – Miro Bilan, već nakon tri minute imao je dvije osobne, prenosi 24sata.

Cedevita se nije predavala. Predvođena Lukom Babićem uhvatila je priključak i prva četvrtina završena je vodstvom Zvezde 22-18. Najboljih deset minuta danas košarkaši Cedevite odigrali su u drugoj četvrtini, uspjeli su i povesti, no onda su neobjašnjivo izgubili loptu čak sedam puta u šest minuta i Zvezda je napravila seriju 15-2 i vratila vodstvo u svoje ruke. Vodstvo nisu ispuštali do kraja utakmice.

Rezultat na poluvremenu i nije bio toliko nepovoljan za Cedevitu (39-46).

Utakmica je riješena u prvih pet minuta drugog poluvremena. Zvezda se odvojila na desetak koševa razlike, a tu prednost je ‘podebljala’ do kraja utakmice, pišu 24sata. Pokušavala je Cedevita, ali jednostavno nije išlo.

Najbolji u redovima Cedevite bio je Katić s 12 poena dok je James dodao devet, a Tomas osam. Zvezdu je do pobjede predvodio Thompson s 14, a Simonović je upisao 13.

Zvezda je tako treći put zaredom osvojila ABA ligu, a Cedevita je izgubila četvrto finale u šest sezona.


Komentari