ZAVRŠENA PRVA SEZONA JEDINSTVENE KOŠARKAŠKE LIGE! RWE energija pobjednik je Business Basketball Leaguea

Foto: Privatan album

Prošlog vikenda održano je finale prve sezone Business Basketball Leaguea, jedinstvenog košarkaškog projekta.

Događaj svečanog zatvaranja započeo je utakmicom za treće mjesto u kojoj su snage odmjerile momčadi Pevec i SportMixta. Nakon tijesne borbe, treće je mjesto osvojila SportMixta svladavši Pevec 58:48. Za MVP-a utakmice proglašen je Vedran Bašura-Vlahek.

Tribine su se u potpunosti ispunile u 18 sati kada je počela finalna utakmica između momčadi Ernst & Young i RWE Energija. Minutom šutnje, svi gledatelji i igrači momčadi Ernst & Young ovu su utakmicu posvetili prerano preminulom kolegi Marku Košćaku, jednom od inicijatora okupljanja košarkaške momčadi u ovoj tvrtci.

Foto: Privatan album

Utakmica je započela vodstvom ekipe Ernst & Young, ali je RWE Energija u jednom trenutku uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist i tu prednost zadržala do samoga kraja. U kvalitetnoj i iznimno dinamičnoj utakmici, u kojoj su oba rivala imala visoku motivaciju za pobjedu jer su nijanse odlučivale još na turnirima u ožujku i travnju, momčadi RWE Energija ipak je uspjela svladati Ernst & Young rezultatom 56:53. Za MVP-a je proglašen Ivan Morić (RWE Energija).

Osim finalne utakmice, svi nazočni mogli su upoznati brend Majica te kupiti neki od radova likovnih umjetnika, ali i obaviti analizu stanja svoga tijela koju su radili djelatnici Biotreninga.

U završnom slavlju dodijeljene su nagrade, pehari, medalje i priznanja koje su primili voditelji i igrači prvih četiriju momčadi: RWE Energija (Danijel Jukić), Ernst & Young (Andrija Stilinović), SportMixta (Vedran Bašura-Vlahek) i Pevec (Bruno Horvatin). Voditelji svih momčadi koje su sudjelovale u ligi primili su zahvalnice za sudjelovanje: ABB (Aleksandar Radosavljević), KPMG (Tomislav Krleža), Visage Technologies (Mate Maras), Inter-net (Andrija Džaja), Atlantic Grupa (Vedran Ribičić) i PwC Hrvatska (Hrvoje Mamić). Dodijeljene su i nagrade i priznanja najboljim pojedincima – za MVP-a cijele sezone i za najboljeg strijelca proglašen je Ivan Morić (RWE Energija), Vedran Bašura-Vlahek bio je najbolji asistent, Mario Kelava najbolji skakač, a Srđan Kršić najbolji voditelj.

Foto: Privatan album

Organizator Business basketball league, gospodin Pere Markić, istaknuo je kako najviše o ovom projektu i samom finalnom događaju govore nasmijana lica svih sudionika i gledatelja:

„Oni se zabavljaju, tu su cijele obitelji koje su došle dati podršku i to je zaista naš najveći uspjeh. Potrudili smo se da organizacija bude vrhunska, da su svi zadovoljni i da jednostavno uživaju u sportu.”

Iduća sezona Business basketball league, kojemu je Zagreb.info medijski pokrovitelj, kreće u listopadu 2019. godine, a sve informacije mogu se pronaći na službenoj web stranici www.bbl.hr.


Komentari