ZAGREBAČKO FINALE KUPA KREŠIMIRA ĆOSIĆA: ‘Dat ćemo sve od sebe’

Foto: Instagram/KK Cibona

U finalu Kupa Krešimira Ćosića, Cibona će se sastati s gradskim rivalom – Cedevitom.

Vukovi su u prvom polufinalu u neizvjesnoj završnici svladali Zadar sa 83-81, dok je Cedevita glatko pobjedila Goricu s 93-63.

Cibona je Kup osvojila sedam puta, a posljednji put u sezoni 2012./2013. kada je u finalu pobjedila upravo Cedevitu koja broji šest naslova.

”Mislim da smo napravili jako dobar posao s ulaskom u finale. Praktički smo odigrali utakmicu na gostujućem terenu gdje je cijela dvorana navijala za Zadar. Što se tiče finalne utakmice, nemamo nekih nepoznanica. Već smo igrali nekoliko ogleda ove sezone i motiva za pobjedu kod mojih igrača zasigurno neće nedostajati. Ono na čemu ću inzistirati je maksimalna koncentracija i borba za svaku loptu, a hoće li nam to biti dovoljno za zaokružiti ovu splitsku priču trijumfom, ostaje nam za vidjeti”, rekao je Ivan Velić, trener Cibone.

Ivan Novačić, igrač Cibone, kaže kako samo jedna lopta može odlučiti cijelu utakmicu:

”Igramo protiv ekipe koja je favorit protiv nas i koja ima širinu u momčadi, a i nisu se puno potrošili u Kupu. Mi smo malo potrošeni, ali finale je jedna utakmica. Malo smo i rasterećeni jer nemamo ulogu favorita i zbog čega možemo odigrati bez pressinga i uživati u finalu pa nek bolji pobjedi.”

Roko Rogić, također igrač Cibone, govori kako će dati sve od sebe:

”Dodatno nas je digla pobjeda protiv Zadra i smatram da posljednja utakmica s Cedevitom nije bila realan odnos snaga što ćemo sutra i pokazati. Znamo otkud nam prijeti najveća opasnost, pripremit ćemo se i dati sve od sebe da uzmemo Kup!”

Finale se igra u splitskim Gripama u subotu, 16.2., s početkom u 19 sati.


Komentari