(VIDEO) Važna pobjeda: Cedevita srušila Partizan u Beogradu

foto: KK Cedevita

Košarkaši Cedevite pobijedili su u 11. kolu ABA lige u Beogradu Partizan s 92-82 (24-23, 20-21, 23-18, 25-20). 

Cedevita je u Beogradu zasluženo stigla do osme pobjede u sezoni jer je hrvatski prvak imao više živaca u završnici dvoboja, pogodivši čak 15 trica. Kod Cedevite je prvo ime bio Roko Leni Ukić s 23 koša i 4 trice, Musa je dodao 16, a Nichols 12 poena, dok je Partizan predvodio Williams-Goss s 25 ubačaja. Ukić je tako nastavio s odličnim igrama, jer je i protiv Darušafake u Eurokupu zabio preko 20 poena.

Cedevita je pobjedu odnila prije svega zahvaljujući dobroj igri u napadu u drugom poluvremenu, kada je zabila 48 poena.

Roko Ukić, kapetan Cedevite: “Na kraju je ispalo uvjerljivo. Mislim da je možda bila i teža utakmica nego što zadnji rezultat sugerira, no mislim da smo možda i zaslužili te neke teške šuteve koje smo na kraju zabili jer smo stvarno igrali kao ekipa. Oni su također igrali jednu dobru utakmicu. U jednu ruku, bila je to jedna klasična ligaška utakmica, a u drugu ruku i velika pobjeda. Svaki put kad dođeš ovdje igrati nije lako zabilježiti pobjedu. Nažalost, to je samo jedna pobjeda u nizu. Za tri dana čeka nas novi izazov i sljedeće kolo ponovno se vraćamo u Beograd. Stvarno je težak raspored iza nas. Zasad smo ovaj 12. mjesec, koji je možda čak krucijalan za neke stvari, odlično otvorili. No, tek je deseti. Imamo još 20 dana i puno utakmica i moramo nastaviti u ovom ritmu.”

 

Zagrebački sastav sada ima omjer 8-3 u ABA ligi, Budućnost je prva s 9-1, a Zvezda ima 8-2. Partizan je sada na omjeru 5-6.

U sljedećem kolu Cedevita gostuje kod FMP-a.


Komentari