(VIDEO) Noć za pamćenje: Cedevita u gostima isprašila Torino 22 poena razlike!

foto: KK Cedevita

Košarkaši Cedevite u susretu su 6. kola skupine A Eurokupa kao gosti u Torinu svladali FIAT sa 87-65 (30-12, 23-19, 20-14, 14-20). 

Protiv momčadi od koje je izgubila u Zagrebu na početku ovog natjecanja Cedevita je odigrala odličnu utakmicu i ostvarila uvjerljivu pobjedu koja je mogla biti i izraženija od konačnih 22 razlike jer je početkom četvrte četvrtine bilo i najvećih 31 poen prednosti za hrvatskog prvaka (81-50).

Nakon relativno izjednačenog početka, sredinom prve četvrtine bilo je samo 11-9 za Cedevitu, uslijedila je velika serija zagrebačkog sastava od 17-1 kojom se odvojio na 28-10 i susret je praktički bio riješen. Tijekom čitavog prvog poluvremena Cedevitu je odlično služio vanjski šut, u prvih 20 minuta pogodili su osam od 11 pokušaja iza linije od 6,75 metara, a na kraju treće četvrtine šut za tricu bio je 12-18.

Prednjačio je Kevin Murphy koji je sa 24 koša bio prvi strijelac Cedevite, dok su kod domaćeg sastava po 14 poena ubacili Giuseppe Poeta i Lamar Patterson.

Nakon šest odigranih kola i Cedevita i FIAT imaju po tri pobjede i tri poraza. Na vrhu skupine je Darussafaka sa 6-0, drugi je Uniks sa 4-2, dok su na dnu MoraBanc iz Andore i Levallois sa po 1-5.

Sljedeći susret u Eurokupu Cedevita će igrati 6. prosinca kada u Zagreb dolazi Darussafaka.

“Svi smo bili nervozni. Znali smo da moramo utakmicu dobiti. Znali smo da je ekipa umorna, da je taj ritam stvarno ubitačan, ali svaka čast momcima. Ja im čestitam što su se skupili i odigrali tako dobru utakmicu. Od početka do kraja domaćini nas nisu ugrozili”, kazao je trener Cedevite Jure Zdovc.

“Uz onu protiv Uniksa, ovo je sigurno naša najbolja utakmica u sezoni. Već smo više puta pokazali da imamo kvalitetu igrati odličnu košarku, ali problem nam je kontinuitet. Danas smo ga imali od početka do kraja i stvarno mislim da smo napravili vrhunski posao. Bili smo bolja ekipa od početka i zasluženo smo dobili”, kazao je Roko Leni Ukić.

 

 


Komentari