Veseli i razigrani mali košarkaši Cedevite ljeto provode na Lošinju! ‘Roditelji im uopće ne nedostaju’

Treninzi, zabava i druženje malih košarkaša uz more i jedinstvenu klimu Velog Lošinja obilježavaju najuspješniji košarkaški kamp u regiji već 6. godinu za redom…

Čak 300-tinjak klinaca ovo ljeto provest će upravo u kampu Škole košarke KK Cedevite na Lošinju, jednom od najljepših otoka Jadrana. Svi sudionici kampa smješteni su u odmaralištu “Zlatokrila” u Velom Lošinju, a budući da se radi o višekrevetnim sobama ne sumnjamo da tijekom boravka nedostaje smijeha, veselja, pjesme i ostvarivanja novih prijateljstava.

Dnevni raspored kampera je poprilično gust, gotovo kao na pripremama profesionalaca. Nakon buđenja i doručka odmah idu na prvi trening, a onda na zasluženi kupanac uz atraktivne skokove u more te neuspješne pokušaje potapanja trenera. Poslijepodne slijedi nova runda treninga, “klope” i odmora, a navečer je na rasporedu utakmica pod reflektorima.

Da se na kampu ne radi samo o zabavi već i o iscrpljujućim treninzima, potvrdili su nam i pažljivi treneri s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima, Marijan Bagarić i Luka Pešut.

“Navečer obično odemo prošetati do rive na sladoled. Kad se vratimo u sobe većina ih odmah zaspe od umora, tako da ih praktički niti ne treba previše kontrolirati”, kazali su nam u šali treneri.

Košarkašku školu pohađaju djeca od 1999. do 2008. godišta, a treneri navode kako sudjeluju i djeca iz Mađarske, Češke, Nizozemske, Bosne i Hercegovine, Italije te Slovenije.

“Kamp će trajati do kraja kolovoza, u terminima po tjedan dana, no nije rijetkost da neko dijete ostane i dva tjedna”, kazali su nam Cedevitini treneri. “Djeca su vrlo samostalna i uopće ne plaču za roditeljima“, ustvrdili su.

Stručni rad trenera pod vodstvom Inoslava Tompaka osmislio je zanimljiv spoj unapređenja košarkaških znanja, druženja i jednostavno, uživanja u ljetnom odmoru na moru. Sadržaja ne nedostaje, uz košarku se igra i stolni tenis te vaterpolo, a četvrtak je rezerviran za natjecanje u skokovima u more. U stručnom žiriju su dakako treneri.

Posljednjeg dana kampa organizira se “All Star” utakmica i natjecanje u tricama te slobodnim bacanjima. Kamperi tajnim glasovanjem biraju ekipe po svom izboru, a utakmica je ispunjena natjecateljskim nabojem i navijanjem.

Ugodna klima, stoljetna borova šuma i svježi zrak na Lošinju čini to mjesto gotovo netaknute prirode idealnim za trening kamp, stoga ne čudi da pored KK Cedevite i mnogi drugi odabiru upravo Lošinj za sportske ljetne kampove.

Kamp Cedevitine Škole košarke nudi za svakog ponešto. Neki žele zabavu, neki nova poznanstva, neki natjecanje, ali većina je vjerojatno tu zbog ljubavi prema sportu.

A tko zna, možda je i među ovim kamperima neki novi potencijal za seniorski dres Cedevite…


Komentari