UNICAJA SAMLJELA CEDEVITU: Mršić najavio drastične promjene i otkrio kako na neke više ne računa (VIDEO)

Facebook

“Što reći. Izgledali su kao s drugog planeta. Kao da igra jedna seniorska ekipa protiv juniorske”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Cedevita je pretrpjela težak i bolan poraz od Unicaje u 3. kolu E skupine Top 16 Eurolige. Momčad iz Malage pomela je Zagrepčane s 90:67 (27:14, 25:17, 19:19, 19:17), a kroz cijelu utakmicu promarširali su bez da su Cedeviti dali šansu da se priključi.

To automatski znači da Ceda nije uspjela povesti niti u jednom periodu utakmice, a kuda vodi ova utakmica vidjelo se već nakon par minuta kada su domaćini odmaglili na 16:6. Već na koncu prvog dijela bilo je 27:15, a niti drugi dio nije prošao bolje, domaćini su uspjeli ubaciti tek koš manje i ubacili 25 poena. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 52:31.

Teško je bilo za očekivati da će se Cedevita uspjeti vratiti u utakmicu, a to se nažalost nije ni dogodilo pa je Unicaja nastavila sa razvaljivanjem i utakmicu mirno privela kraju. Babić je odigrao sjajno u trećoj četvrtini i u cijelom susretu općenito, ali njegov solo doprinos nije bio dovoljan. Cedevita se uspjela približiti na 52:37, ali to je bilo sve.

Već smo kazali kako je Babić odigrao odličnu utakmicu ubacivši 24 poena za Zagrepčane, a dvocifren je još bio samo Jacob Pullen sa 16 poena i tri asistencije. Kod domaćina najefikasniji je bio Kuzminskas sa 17 poena i pet skokova, Daniel Diez sa 16 poena i četiri skoka, te Suarez sa 11 poena i četiri skoka.

Trener Mršić nije bio baš oduševljen ishodom ove utakmice. “Što reći. Izgledali su kao s drugog planeta. Kao da igra jedna seniorska ekipa protiv juniorske“, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić pa nastavio kritizirati, “Fizički su bili izuzetno dominantni. Od 33 lopte, koliko ih se odbilo pod našim košem, oni su uzeli 19, a mi 14 i to govori sve kakvi smo bili. Jedna stvar je što su oni fizički dominantni u odnosu na nas”, kazao je Mršić.

Najavio je i promjene. “Atletski su moćni i imaju puno više atleticizma, skočniji su i reaktivniji, a druga je stvar da mi već drugu utakmicu zaredom igramo bez energije i bez dovoljno koncentracije i nemamo osnovnih elemenata da bi igrali košarku na ovom nivou. To ćemo promijeniti pod hitno. Iz utakmice u utakmicu se vidi na koje se igrače može više računati, a koji još nisu na nivou da igraju i neću dozvoliti da bilo tko naruši rezultat ekipe zato što to nije u stanju pratiti. Neka se dovedu na nivo na kojem treba biti za igrati ovdje pa će igrati. Ako treba, igrat ćemo sa sedam-osam igrača”, zaključio je Mršić.

 


Komentari