VELIKA SENZACIJA: U Real Madrid stiže naše čudo od djeteta!

Facebook/Boris Tišma

“Svjestan sam gdje odlazim i da ću živjeti bez obitelji. Čvrsto stojim uz svoju odluku i neću je mijenjati. U Dubravi mi je bilo zaista odlično. Imao sam jako dobar rad s trenerima i odlične utakmice i turnire, a ovo je za mene jedan novi veliki izazov“, rekao je mladi košarkaš Tišma.

Europski prvak Real Madrid doveo je u svoje redove 13-godišnjeg hrvatskog košarkaša Borisa Tišmu koji je dosad igrao za mlađe kadete zagrebačke Dubrave.

“Osjećaj je da ću zaigrati za tako veliki klub je odličan. Nakon što sam bio šest dana na oglednim treninzima odlučili su me pozvati i to mi je veliko priznanje. Upoznao sam se tamo s nekoliko igrača iz Hrvatske i susjednih država koji su već ondje. Bit ću smješten u njihovom velikom sportskom kompleksu u sklopu kojeg ću pohađati privatnu školu”, izjavio je Tišma.

Dječak je pet godina proveo u Dubravi, a sada prvi put odlazi od kuće u grad udaljen 2000 kilometara.

“Svjestan sam gdje odlazim i da ću živjeti bez obitelji. Čvrsto stojim uz svoju odluku i neću je mijenjati. U Dubravi mi je bilo zaista odlično. Imao sam jako dobar rad s trenerima i odlične utakmice i turnire, a ovo je za mene jedan novi veliki izazov”, rekao je.

Prelaskom iz Dubrave u Real uspostavljena je suradnja dva kluba koja bi trebala biti realizirana kroz budući period, a to se prije svega odnosi na suradnju u mlađim dobnim kategorijama.

“Možemo biti ponosni na činjenicu da jedan naš igrač odlazi u Real iz Madrida. To je veliko priznanje za naš klub i školu košarke, a s druge strane nam ostaje žal da smo ostali bez kvalitetnog igrača. Vjerujemo da će ovaj prelazak donijeti klubu dosta dobrih stvari, prije svega kroz omladinski pogon, a ukoliko Boris jednog dana zaigra za prvu momčad Reala, onda bi ta korist mogla biti i puno veća. Želimo Borisu puno sreće u nastavku karijere”, izjavio je direktor Dubrave Boris Gnjidić.

Tišma je prije nekoliko mjeseci bio u kampu Baskonije Laboral Kutxe, čiju će prvu momčad ove sezone voditi hrvatski izbornik Velimir Perasović, no na kraju je prevagnuo poziv  Reala koji u svom “inkubatoru” ima veliki broj igrača s prostora bivše države pa je tako od prije nekoliko mjeseci članom kraljevskog kluba postao i Mario Nakić, sin bivšeg košarkaša Ive Nakića, koji je nastupao za Partizan na prošlogodišnjem Božićnom OK kupu.

Real Madrid već dugi niz godina veliku pozornost polaže podmlatku. Tako su prije 10 godina prepoznali talent Bojana Bogdanovića i kao 16-godišnjaka ga doveli iz Zrinjskog u Madrid. No, Bogdanović u Madridu nije dobio pravu priliku i tek od dolaska u Cibonu 2009. godine njegova je karijera krenula uzlaznom putanjom koja ga je odvela do mjesta u početnoj petorci Brooklyn Netsa u NBA ligi.

Ove godine je 16-godišnji Slovenac Luka Dončić postao najmlađi debitant u povijesti osmerostrukog prvaka Europe, nakon što je zaigrao u prvoj ligi protiv Unicaje. Uz Borisa Tišmu, Real Madrid je u svoje redove nedavno doveo i 15-godišnjeg Latvijca Andrijsa Mišku, piše Dnevno.hr


Komentari