TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO: Cedevita na kraju ipak ostala bez majstorice

Facebook

Cedevita je imala golemu priliku zadnjoj četvrtini kada je došla na pola koša razlike, ali nažalost ni to nije bilo iskorišteno.

Crvena zvezda još je jednom bila koban protivnik za Cedevitu. Nakon teškog poraza u Beogradu, Ceda je stradala i u Zagrebu u drugoj utakmici Final Foura ABA lige. Susret se igrao u Domu sportova, a da je Cedevita kojim slučajem pobijedila igrala bi se majstorica u Beogradu. No, Beograđani su slavili u Zagrebu s 73:65 (19:16, 20:18, 10:21, 16:18) i time izgurali Zagrepčane iz završnice natjecanja, ali i bez nasutpa u Euroligi sljedeće sezone.

Cedevita je od samog početka imala problema sa šutom, ništa živo nije ulazilo, samo u prvoj četvrtini uspjeli su ubaciti samo od 4/16. Krvna slika se malo popravila u drugoj četvrtini kada su uspjeli ubaciti 7/13, pa su na poluvrijeme otišli s blagom prednošću od pet razlike pred gostima.

 

Pogađate, šut u nastavku opet nije radio, ali je obrana koliko toliko krpala rupe i izvlačila utakmicu. Šut u trećoj četvrtini bio je mizeran pa je Ceda tako izgubila prednost, a Zvezda je preokrenula utakmicu u svoju korist. Do kraja četvrtine Zvezda je natukla prednost koju do kraja nije ispuštala.

Nisu košarkaši Cedevite baš bili bez šanse, ali je nisu iskoristili. U posljednjoj četvrtini stigli su na svega pola koša razlike, ali nažalost tu prednost nisu znali iskoristiti.

Najefikasniji kod Cedevite bio je Jacob Pullen sa 17 poena i dvije asistencije, uz njega istakao se Gordić sa 13 poena i dvije asistencije. Goste je do pobjede vodio Štimac sa 17 poena i pet skokova, uz njega dobar učinak imali su još i Miller i Jović koji su dodali deset poena.

 

Zvezda će u finalu ABA lige snage odmjeriti s Mega Leksom kojo je glatko prošao Budućnost s 2:0.


Komentari