ŠTO SE TO DOGAĐA S CEDEVITOM? Ušli u crnu seriju, a Mršić je ponovno kritizirao momčad! (VIDEO)

Facebook

“Puno smo previše propuštali. Zadar je bio s puno više energije. Puno lopti koje smo imali nadohvat ruke nismo uhvatili jer su igrači Zadra bili puno brži i reaktivniji nego mi”, komentirao je Mršić.

Cedevita je u 20. kolu ABA lige, poražena u gostima kod Zadra sa 81:72 (18:12, 11:24, 26:18, 26:18). Po drugi puta ove sezone Zadarska momčad nadigrala je Zagrebačku, a Cedevita je ovim porazom ušla u crnu seriju jer su pretrpjeli poraze od Unicaje i Budućnosti.

Utakmica je bila puna iznenađenja, Zadrani su bolje krenuli i poveli u prvoj četvrtini, no već u drugoj Cedevita je okrenula rezultat i povela, a za to je zaslužan Henry Walker koji je trima tricama doveo svoju momčad do vodstva. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću gostiju od 36:29.

Drugo poluvrijeme Ceda je održavala vodstvo sve dok Zadar nije krajem treće i početkom zadnje četvrtine ubacio u brzinu više i šokirao Zagrepčane sa serijom od 14-2. Cedevita se nije stigla ni snaći, a Zadar je natukao dobru prednost koju do kraja utakmice više nisu stigli popraviti.

Najzaslužniji za pobjedu Zadra bio je centar Filip Kraljević koje je upisao 30 poena, sedam skokova i dvije asistencije. Kod Cedevite najefikasniji su bili Jacob Pullen s 23 poena i tri asistencije, ali je razočarao u završnici utakmice promašivši dva slobodna bacanja, Miro Bilan je pridodao 15 poena i 10 skokova te Henry Walker koji je pridonio s 12 poena i šest skokova.

Čini se kako je jaki tempo igranja u Top 16 i velika želja da se obrani naslov prvaka lige uzeo danak kod Cedevite, a to znači da će se vjerojatno morati fokusirati više na jedno natjecanje i malo popustiti u drugom jer bi na koncu mogli stradati u oba natjecanja nastave li forsirati udarnu postavu.

“Jedna glupost na kraju druge četvrtine kad smo primili dva poena iz našeg posjeda na manje od sekundu do kraja Zadru je dala dodatni impuls za drugo poluvrijeme, koje smo napadački otvorili dobro, no obrana više nije štimala. Puno smo previše propuštali. Zadar je bio s puno više energije. Puno lopti koje smo imali nadohvat ruke nismo uhvatili jer su igrači Zadra bili puno brži i reaktivniji nego mi”, komentirao je Mršić.

Igrači pak smatraju kako igranje u dvama natjecanjima nije izlika. “To je loš izgovor. Potpisali smo da igramo dvije utakmice tjedno. Ako si mekan, mekan si. Moramo naći načina da očvrsnemo. Trenutno nismo uspješni jer ne skačemo, nismo čvrsti i dozvoljavamo protivnicima da rade što žele. Čestitam Zadru. Pobijedili su nas i igrali su bolje od nas. U drugom poluvremenu izašli su na teren i radili su sve što žele, a mi smo se bacili na leđa”, kazao je Pullen.

>>> UNICAJA SAMLJELA CEDEVITU: Mršić najavio drastične promjene i otkrio kako na neke više ne računa (VIDEO)

 


Komentari