SRAMOTAN PORAZ HRVATSKIH KOŠARKAŠA! Odigrana posljednja utakmica u kvalifikacijama za SP

Foto: Screenshot/Hrvatski košarkaški savez

Hrvatska košarkaška reprezentacija protiv Mađarske odigrala je posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te ju izgubila rezultatom 84:65. Hrvatska je izgubila sve izglede za plasman na SP još u petak nakon poraza od Poljske, kao i Mađarska, pa je utakmica odigrana u revijalnom tonu.

Jedino vodstvo hrvatski košarkaši imali su na početku utakmice kada je Toni Katić nakon okreta pogodio za početnu prednost od 2:0. Nakon toga Jarrod Jones zabio je tricu na suprotnoj strani i Mađarska je do kraja utakmice vodila, a nekoliko puta je imala i vodstvo veće od 20 razlike.

Hrvatska je tako natjecanje u skupini J okončala na petom mjestu s četiri pobjede i osam poraza, dok je Mađarska zauzela četvrto mjesto sa po šest pobjeda i poraza.

Plasman na SP u Kinu iz ove skupine i prije posljednjeg kola osigurale su Litva, Italija i Poljska.

Hrvatsku tako vrlo vjerojatno nećemo gledati na velikim natjecanjima do Europskog prvenstva 2021. godine koje će također trebati osigurati preko kvalifikacija. Postoji mogućnost dobivanja pozivnice za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020., ali takve priče u ovim trenucima nisu ništa drugo nego glasine.


Komentari