PROBUDILA SE HRVATSKA: Na krilima Darija Šarića slavila protiv moćne Francuske (VIDEO)

FOTO: Facebook

Petrovićevi ‘otpisani’ upisali su za samopouzdanje važnu pobjedu protiv jakog protivnika.

Čini se kako je ipak loše izdanje protiv Argentine u petak donekle bila i posljedica dugog i neugodnog putovanja iz Hrvatske u argentinsku Cordobu. Košarkaši su podbacili u prvom ogledu prijateljskog turnira Super 4, ali su zato svoju moć pokazali protiv opasne Francuske. Petrovićevi ‘otpisani’ slavili su sa 76:70 u dvorani Orfeo Superdomo, a ovo je zasigurno prava Hrvatska koju želimo gledati i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

U utakmicu se krenulo podjednako dobro i egal se držao sve do par minuta prije kraja prve četvrtine, kada je Hrvatska odmaglila sjajnom 8:0 serijom i odvojila se na plus sedam, da bi se do kraja poluvremena prednost povećala na plus devet.

Francuzi su imalo dosta muka u nastavku i uglavnom su zaostajali desetak koševa, ali u 30. minuti vratili su se na minus četiri (50:46), no Hrvatska se trgnula i vratila razliku. Zapravo, već je u trećoj četvrtini bilo jasno da će Hrvatska lako doći do pobjede, što je u posljednjoj dionici glatko i potvrdila. Do kraja susreta Hrvatska je čak dva puta imala plus 15, a svakako valja izdvojiti Darija Šarića koji je odigrao jednu od najboljih utakmice u posljednje vrijeme.

Dario Šarić bio je najefikasniji kod Hrvatske s 18 koševa, a dvoznamenkasti su bili Planinić s 13, Simon s 11 i Ukić s 10. Kod Francuza najuspješniji je bio De Colo s 20 i Heurtel s 14 koševa.

Argentina si je osigurala prvo mjesto na Super 4 turniru, dok će se za drugo mjesto boriti Hrvatska i Srbija u ponedjeljak u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu.

https://www.youtube.com/watch?v=IaLCUWSww94


Komentari