POVRATAK U SUROVU REALNOST: Košarkaši stigli u Zagreb, a dočekala ih je neugodna scena (VIDEO)

Facebook

Košarkašima na svu sreću to i nije preteško palo, pa su nastavili sa slavljem.

Nakon dugo vremena cijela Hrvatska pratila je s guštom košarkašku utakmicu reprezentacije ili barem onaj dio koji ima proširen televizijski program jer HRT ponovo nije prenosio natjecanje od velike važnosti za cijelu zemlju. Bilo kako bilo, košarkaši su pokazali kako nisu samo ‘kanta za napucavanje’ što se posljednjih godina uglavnom o njima pisalo, u stožer su stigle legende hrvatske košarke, predvođene, Acom Petrovićem i sve je krenulo u nekom novom, boljem pravcu.

Dečkima je trebalo par utakmica da uhvate ritam i da šut krene ulaziti, a sve je kulminiralo u utakmici s Italijom u subotu kada je repka slavila nakon produžetaka i osigurala plasman na Olimpijske igre nakon osam godina izbivanja s elitnog ovog sportskog natjecanja. No, čini se kako je Hrvatskoj trebalo otprilike pola dana da zaboravi koliki je ovo uspjeh za hrvatsku košarku. To će najbolje dočarati doček košarkaša koji su se danas oko podneva vratili iz Torina.

Dok se rukometašima organiziraju dočeci za svakojake rezultate, a nogometašima dolaze tisuće ljudi čak i kada ispadnu iz osmine finala Europskog prvenstva, košarkašima je na doček, ispred hotela Panorama, nakon najvećeg uspjeha u posljednjih nekoliko godina, došla nekolicina najzagriženijih obožavatelja.

Na sreću momci su bili dobro raspoloženi pa su s tom malom skupinom navijača, pjevali, izgrlili se i izljubili i nastavili svojim putem. Uostalom kao i košarka u Hrvatskoj, odigra se gotovo pa povijesna utakmice u skorije doba, veselje traje otprilike pola sata, sat i ovaj sport ponovo pada u zaborav. Stoga se nadamo da će momci svim dežurnim skepticima pokazati na nadolazećim Igrama kako itekako zaslužuju doček, barem ravan onome kojeg su nogometaši dobili nakon ispadanja u osmini finala na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

>>> NAJEŽIT ĆETE SE KADA OVO VIDITE: Pogledajte kako su Stojko i Rađa proslavili pobjedu Hrvatske (VIDEO)


Komentari