Počinje Superkup ABA lige: Cibose će gledati i skauti NBA lige

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Veliki interes stručnjaka i poznatih košarkaša vlada za Superkup ABA lige koji počinje danas u 17 sati. Skauti iz NBA lige su poslali na desetine zahtjeva za akreditacije, što potvrđuje da je regionalno natjecanje jedno od najkvalitetnijih u Europi.

Među imenima se ističe trio iz Brooklyn Netsa kojeg predvodi JR Holden, Amerikanac sa ruskom putovnicom koji je godinama igrao za CSKA iz Moskve te uzeo 2 titule prvaka Eurolige 2006. i 2008. godine, a pomogao je i Rusiji da osvoji zlato na EP u Španjolskoj 2007. godine. Uz njega, tu je i Danko Cvjetićanin, bivši igrač Cibone i Partizana, dvostruki osvajač srebra na OI i košarkaš koji se domogao brojnih titula i priznanja tijekom gotovo 30- godišnje karijere. Treći član je Simeone Casali, nekadašnji generalni menadžer Olimpie iz Milana, koji godinama uspješno skautira igrače s ovog podneblja za NBA tržište.

Washington Wizardse predstavlja nekadašnji čuveni talijanski košarkaš Marco Baldi, koji se odlično snalazio i kao izvršni direktor Albe iz Berlina prije nego se otisnuo u NBA. U ime Miami Heata stiže Denis Memić, koji za ovaj klub radi kao europski skaut i menadžer.

Za Cleveland Cavalierse informacije o igračima na Superkupu će prenositi Primož Brezec, Slovenac koji je osam godina igrao u NBA ligi, i Igor Tadić.

Detroit Pistonsi su za ovu priliku angažirali bivšeg košarkaša i svog skauta Nikolu Koprivicu, dok za San Antonio Spurse radi Dragan Janjić.

Među stručnjacima koji su potvrdili dolazak u Zagreb su i predstavnici Octagon Basketball Europe– Davor Ristović i Marko Jelić.

”Zadovoljni smo što se ovoliki broj skauta prijavio za dolazak, ali to za nas nije novost jer je ABA liga natjecanje koje tradicionalno prati najveći broj stručnjaka iz NBA lige. To je samo motiv košarkašima da se pokažu u najboljem mogućem izdanju jer je mnogima od njih upravo NBA sljedeća stanica u karijerama. Do tada, ljubiteljima košarke u regiji ostaje da uživaju u utakmicama, počevši od Superkupa koji će biti pravi spektakl sporta”, istakao je Željko Vela, predstavnik tvrtke MYD koja je vlasnik marketinških i TV prava za ABA ligu.

Turnir otvaraju Partizan NIS i Mega Bemax koji će se za polufinalnu ulaznicu boriti u 17 sati, dok u 20 sati počinje dvoboj dva prvaka- Crvene Zvezde koja je aktualni prvak ABA lige i Koper Primorske, aktualnog prvaka ABA 2 lige i novog člana ABA lige.


Komentari