PAKLENI KOŠARKAŠKI DAN: Zagrebačko-beogradski derbiji bit će napetiji nego ikad!

Ne pamtimo kada su košarkaški derbiji plijenili ovoliko pažnje.

Cedevita i Cibona danas igraju protiv najvećih rivala u ABA ligi. Rijetko imamo prilike gledati dva zagrebačko-beogradska derbija u jednome danu, a danas je baš taj dan. Cedevita ide na teško gostovnje kod Partizana u Beograd, a u Draženovu domu protiv Cibone igrat će Crvena Zvezda.

Cibona igra u 18 sati, a dva sata kasnije na beogradski parket izlazi Cedevita. Cibona nema toliki imperativ pobijediti, kao ni Partizan s druge strane, ali zato Cedevita i Zvezda itekako moraju osigurati pobjede jer Zvezda je trenutno druga iza Budućnosti, a Cedevita je odmah na trećemu mjestu s istim brojem bodova kao i Zvezda.

Trener Cibone, Mulaomerović, priznao je kako je beogradska momčad favorit, ali kako će Vukovi odigrati muški. “Dolazi nam euroligaška momčad, u svakom pogledu su oni favoriti, osobito jer traže pobjedu da uzmu drugu poziciju. Radi se o ekipi visokog intenziteta, dobra obrana, širok roster i mladi igrači. Pokušat ćemo odigrati jednu mušku utakmicu bez pritiska. Što smo trebali napraviti, napravili smo, tako da očekujem jednu rasterećeniju utakmicu da dečki pokažu svoj talent. Nadam se da ćemo iznenaditi Zvezdu ako nam bude dobar dan” – rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović.

Cedevita ima imperativ

Cedevita više nema pravo na kiks, imaju isti broj bodova kao i Crvena Zvezda i nalaze se trenutno na trećem mjestu, a posljednje dvije utakmice imaju imperativ pobjede. “Da bi ostali na drugom mjestu, moramo dobiti zadnje dvije utakmice, a prva je protiv Partizana u Beogradu. Oni u zadnje vrijeme igraju jako dobro. U ABA ligi u zadnjih pet utakmica imaju samo jedan poraz od Budućnosti. Dolaskom Džikića dobili su jednu novu energiju, koja je normalna kod promjene trenera, a na nama je da pokušamo odgovoriti istom energijom i da pokušamo zaustaviti njihovo najjače oružje, koje znamo što je. U nedjelju imamo još jedan trening, potom navečer idemo u Beograd i u ponedjeljak ćemo pokušati odigrati dobru utakmicu”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Ogled će se igrati u beogradskom Domu sportova, a vruću situaciju uoči utakmice i onu koja ih čeka na samoj utakmici, komentirao je i Luka Žorić. “Sigurno da će biti teško. Partizan je pred svojim navijačima uvijek favorit, a mi moramo tamo ići na pobjedu jer nam je nužna za drugu poziciju, što bi nam pružilo prednost domaćeg terena u playoffu. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo na kraju slaviti”, veli Žorić i nadodaje kako ga nije strah igrati pred Grobarima, “”Davno prije sam igrao ondje. Mislim da im igranje u toj dvorani nije nikakav nedostatak, nego im je čak i prednost. Ondje se napravi čak zvučnija i bolja atmosfera”, zaključio je Žorić.

Nedvojbeno je kako je Euroliga uzela svoj danak i kako Cedevita još nema kapaciteta igrati dva velika natjecanja, igrači su umorni, ali utakmice se više ne smiju gubiti.

Sve u svemu, ovo bi mogao biti jedan pakleni košarkaški dan jer se obje momčadi, koje ganjaju vrh, moraju suočiti s teškim protivnicima koji imaju prednost domaćeg terena. 

 

 

Podsjećamo još jednom, utakmica Cibone i Zvezde igra se u ponedjeljak 29. veljače u 18 sati, a Partizan i Cedevita zaigrat će u 20 sati.


Komentari