Otpisana Cibona trilerom do 4. utakmice!

facebook/KK Cibona službena grupa - Cibona Basketball Official Group

Košarkaši Cibone pobijedili su Cedevitu sa 77-76 (43-37) u nevjerojatno uzbudljivom raspletu treće utakmice finalne serije za prvaka Hrvatske te spriječili aktualne prvake da u tri utakmice obrane naslov.

Prednost aktualnih prvaka države sada je smanjena na 2-1, a četvrta utakmica u seriji igrat će se u subotu, 13. lipnja u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Nakon boljeg otvaranja Cedevite (9:3), prva četvrtina završena je s tijesnih 17:16 za domaćine, a u drugoj je Cibona preuzela vodstvo na krilima Krušlina i Jagodića-Kuridže. Prvi je u tom periodu zabio devet, a drugi osam poena. Cedevita se u tih 10 minuta dosta mučila u obrani. Nakon što je Lovro Mazalin u ulazu pogodio za vodstvo Cedevite 25:24, gosti su napravili seriju 8-0. Cedevitin post od nešto više od tri minute bez koša prekinuo je Luka Babić silovitim zakucavanjem u stilu NBA zvijezde za 27:32, a domaćini su na veliki odmor otišli s -6.

Od 23 poena razlike do drame u zadnjim sekundama…

U posljednjih 10 minuta ušlo se sa 48:69. Ivica Zubac onda je zakucao za 48:71, no Cedevita se čudesno uspjela vratiti s petorkom Ukić, Gordić, Pilepić, Zubčić, Barać. U 24-4 seriji Pilepić je zabio tri trice, a kad je Ukić ukrao loptu i položio u kontri, rezultat je na dvije minute do kraja bio 72:75.

Na 23.1 sekundu do završetka Barać je pogodio oba slobodna bacanja za minimalnu prednost Cedevite 75:74 (prije toga je na 1:33 min. i 52 sekunde do kraja pogodio po jedno od dva slobodna bacanja). Cibona je pozvala timeout, a loptu je u napadu nakon toga dobio Filip Krušlin, koji je u prodoru pokraj Pilepića na 2.5 sekunde do kraja zabio za 75:77.

Na zadnjem šutu Cedevite kod šuta za tricu suđen je faul na Tomislavu Zubčiću. No, on je zabio samo jedno bacanje i Cibona je mogla proslaviti pobjedu.

U dresu domaćina Pilepić je uz šut za tricu 4/5 upisao 19 poena, a Barać je uz šut za dva 5/6 utakmicu završio s 15 poena i pet skokova.

Kod Cibone su većinu poena zabila četvorica igrača. Krušlin 22, Siriščević 17, a Rozić i Jagodić-Kuridža po 16 poena.

Trener Cibone Slaven Rimac bio je ponosan:

“Kad gube 2-0 protiv boljeg i iskusnijeg protivnika od sebe, koji je navikao pobjeđivati i osvajati naslove, treneri svakako pokušavaju motivirati igrače. No, u igračima mora postojati ono nešto da izađu na teren i pokažu karakter, žestinu i želju za pobjedu. Danas smo pokazali dominaciju tri četvrtine. Cedevita je vjerojatno bila malo opuštenija, a mi smo u završnici ostali bez energije, što je razumljivo. Naša pobjeda je zaslužena, no puno smo strepili”, zaključio je Rimac.


Komentari