NOVO SPORTSKO ČUDO: Cibona slavila u čudesnoj utakmici i uz pomoć Piena prošla u najboljih 16

Facebook

Cibona je utakmicu završila s pola koša prednosti.

Veliki uspjeh ostvarili su Vukovi na gostovanju u Francuskoj plasiravši se među najboljih 16 momčadi FIBA Eurokupa. Nevjerojatnom pobjedom od 93:92 (20-23, 28-19, 20-27, 24-24) nad Le Havreom, Cibona je prošla u nastavak natjecanja. No i ta pobjeda bila bi bezvrijedna da im nije pomogao Pieno Žvaigžeds koji na opće iznenađenje svih pobijedio Energiu u Rumunjskoj s visokih 101:86, pa Cibona tako prošla dalje kao drugoplasirana momčad.

Skupina S je uoči zadnjeg kola bila u potpunosti otvorena i svi su mogli proći dalje, a Ciboni je za prolaz jedino igrala pobjeda. U jednoj verziji Cibosi su trebali tući sedam razlike i time bi nadvisili skor s Le Havreom u Zagrebu i izbacili ih iz konkurencije, a u drugoj pomalo nevjerojatnijoj verziji Cibona je trebala pobijediti i čekat da se dogodi čudo u Rumunjskoj i Pieno uzme bodove.

E pa, dogodilo se čudo, unatoč činjenice da Rumunji već više od dvije godine nisu izgubili utakmicu kod kuće u FIBA natjecanjima, Pieno ih je ipak uspio srušiti i pogurati Cibonu u novu fazu natjecanja. Skupina je na kraju bodovno bila izjednačena, svaka ekipa imala je po tri pobjede i tri poraza, a osim Cibone prošla je i Energia.

Malo je reći da je trener Cibone Mulaomerović bio oduševljen. “Samo želim reći da sam jako ponosan na svoje dečke zbog njihovog truda i energije. Bila je teška utakmica jer smo pratili što se događa u drugoj utakmici. Nismo baš bili pametni u obrani i napadu, ali Šiško je u zadnjoj minuti bio odličan”, rekao je Mula i napomenuo kako mu je jako drago što su prošli dalje te se nada da će nastaviti igrati ovakvu vrstu obrane i “biti pametni kao danas”.

Kod Cibone najefikasniji bio je Ante Žižić s 19 koševa i osam skokova, Rozić je pridodao 15 koševa i šest uspješnih skokova, Florence je ubacio 13, a Joksimović deset. Najučinkovitiji u redovima Le Havrea bili su Dugat i Edi s 15 koševa.

Cibonu u nastavku natjecanja očekuje Juventus iz Utene koji je svoju skupinu završio na prvom mjestu.


Komentari