U DRESU DRAŽENA PETROVIĆA NAVIJALI ZA HRVATSKU: Na krilima Luke Žorića slomljena Slovenija!

Facebook

Posebno lijepo je u publici bilo vidjeti predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović u društvu s majkom pokojnog Dražena Petrovića. Obje dame bile su obučene u hrvatske košarkaške dresove s brojem 4 – dresom kojeg je nosio baš Dražen.

U prvoj utakmici “zagrebačke” skupine Eurobasketa Hrvatska je pobijedila Sloveniju   80-73   (44-38). Nimalo lako se nije dosegla ta pobjeda, Slovenci su cijelu utakmicu bili i uporan i dostojan suparnik. Najbolji u hrvatskoj momčadi bio je  Luka Žorić, odmah do njega istakao se Kruno Simon. Osjećala se nervoza i sputanost kod Perasovićevih izabranika, što je i shvatljivo s obzirom na početak turnira i na evidentan pritisak domaće publike.

Posebno lijepo je u publici bilo vidjeti predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović u društvu s majkom pokojnog Dražena Petrovića. Obje dame bile su obučene u hrvatske košarkaške dresove s brojem 4 – dresom kojeg je nosio baš Dražen.

Slovenci su izvanredno počeli utakmicu, brzo su poveli sa 6-0 i natjerali hrvatskog izbornika da već u drugoj minutei pozove minutu odmora kako bi pribrao svoje košarkaše.  Hrvatska je uspjela brzo izjednačiti, no Slovence to nije pokolebalo. I dalje su u napadu bili strpljivi j tražili najpovoljniju situacijunza šut. Sljedećih minuta držali su po nekoliko koševa prednosti, pokazujući tako da ne priznaju Hrvatsku kao favorita u ovoj utakmici.

U pravoj poplavi nerezonskih šuteva s hrvatske strane Slovenci su se odlično snašili i opet podigli prednost, na čak osam koševa  prednosti – 23-15.

U drugoj četvrtiti Hrvatska se svesrdno trudila dostići Slovence, i nakon pet minuta evo hrvatskog 27-26 vodstva. Konačno! Stekla se i pdnost od četiri-pet poena viš,a no uporni Slovenci stalno su se vraćali. Ipak, na krilima raspoloženog Žorića  prije odlaska na veliki odmor dosegla je naša vrsta i šest koševa prednosti 44-38.  S obzirom kako su igrali Hrvati su morali otići prezadovoljni na odmor.

I u nastavku smo konačno vidjeli razigranu Hrvatsku. Koja je nakon pet minuta treće četvrtine došla do desetak koševa prednost (55-45), no zadesio je hrvatsku postavu i jedan hendikep. U jednom prodoru, poentiranju teško je na pod glavom udario Bogdanović koji je morao izaći. I u posljednjih deset minuta ušlo se s hrvatskom prednošću od deset koševa.

Međutim, nekoliko nerealiziranih napada Hrvata omogućili su Slovencima da dođu šest minuta prije kraja utakmice samo na pet koševa zaostatka (67-62). Hrvatski navijači uplašili su se eventualne neizvjesne završnice. Iznova se pojavio Žorić koji je potvrdio svoju kandidaturu za igrača utakmice. I tako se u zadnje dvije minut ušlo s desetak koševa prednosti, preostalo je samo utakmicu rutinirano privesti kraju… Naposljetku, 80-73 za pjesmu u prepunoj Areni i optimizam uoči sljedeće utakmice u nedjelju protiv Grčke.


Komentari