NA KRILIMA MLADIH NADA: Cibona pomela parket Jenisejom i izborila majstoricu

Facebook

Trenutno je rezultat između ove dvije momčadi 1:1 jer je Jenisej slavio u prvom ogledu s 94:92, a posljednji susret igrat će se u Krasnojarsku u Rusiji.

U napola punom Draženovom domu Cibona je upisala vrijednu pobjedu u četvrtfinalu nad ruskim Jenisejem 77:69 (15:18, 19:16, 25:16, 17:19) i izborila majstoricu za plasman na Final Four FIBA Eurokup. Trenutno je rezultat između ove dvije momčadi 1:1 jer je Jenisej slavio u prvom ogledu s 94:92, a posljednji susret igrat će se u Krasnojarsku u Rusiji.

Cibona je u utakmicu ušla suvereno i držala dobar skor sve do posljednjih minuta prve četvrtine kada ih je Jenisej šokirao serijom 6:0 i okrenuo s 15:12 na 15:18. No, već u drugoj četvrtini Vukovi se bude i nadoknađuju zaostatak pa se na veliki predah odlazi s izjednačenim rezultatom.

Nastavak je donio furioznu igru Cibone. Treća četvrtina bila je ključna za pobjedu, a odmah na početku se vidjelo, nakon serije 8:0, kako Cibona nema namjeru izgubiti. Penjali su se Vukovi prvo na 11 viška pa potom i na 13 koševa prednosti, ali Jenisej se ipak izvukao na devet do kraja trećeg dijela. Cibona je do kraja odigrala smireno i sačuvala dobar rezultat, iako su se Rusi u jednom momentu približili na samo četiri razlike.

Kod Cibone najefikasniji su bili Ante Žižić koji je zabio 18 koševa i 11 skokova, Nebojša Joksimović koji je pridodao 15 koševa, potom Florence s 13 koševa, četiri skoka i pet asistencija te Slavica sa 11 koševa i pet skokova.

Kod gostiju je dominirao David Kennedy s 18 koševa i deset skokova te Delroy James sa 16 koševa i sedam skokova.

Trener Mulaomerović zadovoljan drugim poluvremeno, ali…

“Interesantna utakmica iako smo dosta loše igrali prvo poluvrijeme. Tri faula od Ante su nas malo poremetila i nismo se stigli dobro adaptirati. Drugo poluvrijeme smo bili obrambeno bolji i bili smo fokusirani na svakoj lopti”, rekao je trener Damir Mulaomerović koji je analizirao rusku momčad.

“Enisey ima dobre pojedince i dosta je teško igrati porotiv takvih ekipa. Zaustavili smo njihovog playmakera. Čestitke momcima, ja mislim da smo mi bolji od ovog tima i zaslužujemo da idemo dalje. Dobro ćemo se odmoriti i nikakav problem nije ni put. Uvjeren sam da imamo snage, volje i energije da prođemo dalje. Bolji smo od njih i individualno i timski. To je bila jedna dobra epizoda i napravili bismo veliki uspjeh za klub, ali individualno i za igrače. Što god tko rekao nešto o ovom natjecanju, velika je stvar”, zaključio je trener Cibosa.

Final Four FIBA Eurokupa igra se od 29. travnja do 1. svibnja.


Komentari