LOŠ DAN ZA HRVATSKU KOŠARKU: Cedevita se totalno raspala, Cibona pružila dobar otpor

Facebook

Potpuni raspad Cedevite u Beogradu zacementirao ih je na trećem mjestu.

Sada je u principu sve jasno. Cedevita je kolo prije kraja osnovnog dijela regionalne lige na trećem mjestu i tamo će prema svemu sudeći i ostati. Partizan ih je dobro naprašio u beogradskom Domu sportova s ogromnih 82:61. Cedevita nije pružila nikakav otpor i od početka susreta djelovali su indisponirano i nezainteresriano. Iako su pratili Partizan na koš dva razlike u prvoj trećini vidjelo se iz svlačionice tko zapravo vodi utakmicu i nameće ritam.

Partizan je u jednom trenu prvog poluvremena dodao gas i odcijepio se od Cedevite na plus 14, koliko je bilo na velikom predahu. Nastavak utakmice donio je samo još veći pritisak Partizana kojim su ušli u seriju 12:2 i gotovo jasno poručili da je sve gotovo. Do kraja utakmice srpska momčad je odmaglila i na plus 23, ali na koncu je završilo s 82:61.

Kako je Cedevita igrala najbolje je opisao trener Veljko Mršić koji je u jednom trenutku galamio na svoju momčad da ga se čulo do Zagreba. “Kako vas nije sramota? Ne igrate kao momčad, igrate sami za sebe”, vikao je Mršić pred kraj utakmice. Valja spomenuti i kako je Cedevita uspjela skupiti čak 18 izgubljenih lopti, čak 13 promašenih slobodnih bacanja i očajnih 29 skokova.

 

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Partizanov Kevin Jones s 21 košem, a kod Cedevite to su bili Bilam s 13 i Pullen s 10 koševa.

Cibona odigrala odlično, ali na koncu ipak izgubila

Vukovi u svom Draženovu domu nažalost nisu uspjeli iskoristiti prednost domaćeg terena i slaviti, ali su zato dobro namučili Crvenu Zvezdu. Da je kojim slučajem Cedevita pružila ovakvo izdanje protiv Partizana potukli bi ih s 20 koševa razlike, no, što je tu je.

Cibona je izgubila s 94:83, ali je zato gotovo cijelu utakmicu bila na par koševa zaostatka. Oduševili su publiku tricaškim serijama u prvome dijelu kada su ubacili čak pet trica u nizu i smanjili prednost na četiri razlike. Drugo poluvrijeme Cibosi su krenuli goropadno i približili se na dva razlike, ali to je bilo to. Imali su do kraja još par prilika za stizanje rezultata, ali Zvezda je pokazala zašto je tako visoko na ljestvici.

Kod Cibone su briljirali James Florence s 20 koševa (čak šest trica od ukupnih deset) i Ante Žižič sa 17 poena. Goste je do pobjede nosio Miller s 18 koševa, a 17 je ubacio Zirbes.

Stvar je, kao što smo već kazali jasna, Zvezda će biti druga, a Cedevita treća. Posljednje kolo teško će donijeti preokret jer Zvezda ide k slabašnoj Krki, a Cedevita će igrati protiv MZT-a.


Komentari