Legenda Cibone oprašta se od košarke: Koronavirus ubrzao umirovljenje

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski košarkaški savez (HKS) jučer je odlučio da se Prvenstvo Hrvatske u košarci ove sezone neće nastaviti i da jednostavno ove godine neće biti prvaka.

Na isti dana je i Cibona privremeno raskinula suradnju s trenerom Ivanom Velićem i njegovim stručnim stožerom te još nekolicinom zaposlenika kako bi srezala troškove zbog financijske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Ista pandemija povod je da legenda Cibone i hrvatske klupske košarke Marin Rozić i službeno završi karijeru. Dugogodišnji kapetan Vukova, s 37 godina na leđima, već je ranije najavio da mu je ova sezona posljednja, a prijevremeni prekid samo je ubrzao kraj karijere.

Rozić je karijeru započeo u zagrebačkom Zrinjevcu, zatim je kratko vrijeme proveo u talijanskom Livornu, a 2004. se priključio Ciboni u kojoj je ostao do samog kraja, čak 16 godina.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Sa Cibonom je osvojio sedam naslova prvaka Hrvatske, dva Kupa Krešimira Ćosića, a kruna karijere bila mu je osvajanje ABA lige 2014. u zagrebačkom finalu protiv Cedevite u Beogradu.

Prošle je sezone pomogao Ciboni da prekine petogodišnju dominaciju Cedevite u domaćem prvenstvu te vrati titulu pod Toranj prvi put nakon 2013. godine.

Posljednjih godina u Ciboni je bio više od igrača i kapetana nakon što je izabran i u klupsku upravu. S klubom iz Savske je, osim sportskih uspjeha i neuspjeha, prolazio i sve krize i pad kluba koji je ne tako davno bio stalni član europske elite.


Komentari