LABORAL ZGAZIO CEDEVITU, a provjerite s kim će u drugi krug (VIDEO)

Facebook

U Top 16 fazi će igrati u grupi E, a trenutno je poznato da će u toj grupi uz Cedevitu i Laboral Kutxu biti još Fenerbahče, Darussafaka i Panathinaikos.

Cedevita je pretrpjela težak poraz u 10. kolu skupine B u prvom krugu Eurolige. Laboral Kutxa bila je bolja na svom terenu sa 70:92 (16:23, 12:22, 28:22, 13:25). Na svu srećo ova utakmica nije utjecala na Cedevitin plasman u Top 16 jer je zagrebačka momčad još prošloga tjedna osigurala plasman, ali mogli su malo popraviti dojam i možda se pomaknuti na koju poziciju više.

No, Cedevitina obrana rekla je ne pobjedi, a utjecaja na slabo izdanje vjerojatno ima i visoki tempo utakmica i teški protivnici s kojima se posljednje vrijeme susreću. Prvo poluvrijeme bilo je blago rečeno loše za Cedevitu, a na predah su otišli sa minus 16 (29:45). Cedevita u nastavku otvara zonskom obranom i dodaje malo gasa pa stiže na osam koševa zaostatka, ali nada je kratko trajala i Laboral brzo uspostavlja kontrolu na terenu. Cedevita do kraja nije imala previše šansi, a Laboral se uzdigao na plus 20 i priveo utakmicu kraju.

Jedini dvocifreni bili su Marko Arapović (12 poena i 3 skoka) i Miro Bilan (10 poena i 6 skokova), a Laboral su predvodili Causeur (20 poena i 6 skokova) i Ioannis Bourousis (17 poena i 10 skokova).

Cedevita je skupinu završila na četvrtom mjestu s omjerom 4:6 dok je Laboral na drugom s omjerom 6:4. U Top 16 fazi će igrati u grupi E, a trenutno je poznato da će u toj grupi uz Cedevitu i Laboral Kutxu biti još Fenerbahče, Darussafaka i Panathinaikos, ali to može trenutno pričekati  jer prvake Hrvatske u ABA ligi čekaju tri utakmice u periodu od 20. do 26. prosinca.


Komentari