Juniori uspješniji od seniora: Mladi ‘Vukovi’ se plasirali u Final four regionalne lige

Cibonina U19 selekcija pobjedom nad Budućnosti VOLI rezultatom 106-87 osigurala je nastup na Final Fouru juniorske ABA lige i time napravila korak bliže ka obrani prošlogodišnjeg naslova.

Ova je prolaz u finale tim veći imajući na umu izostanak Roka Prkačina koji zbog obaveza sa seniorskom ekipom nije mogao ići na turnir, a onda i ozljedu gležnja Lovre Gnjidića u drugoj utakmici poluzavršnice.

Na utakmici su briljirali Lukša Buljević sa 31 poenom, 12 skokova, 1 asistom, 3 ukradene lopte i valorizacijom 36, Hrvoje Majcunić je zabio 25 poena, a Vito Porobić 20.

“Najviše sam zbog ovih momaka htio da prođemo u Final 4. Smatram da svi ovi igrači mogu živjeti od košarke i biti izvrsni igrači, nositelji reprezentacije. To me baš mučilo tijekom cijelog turnira jer sam baš ovo htio zbog njih, znam koliko se trude. Znam da su ponekad i osporavani, ali sad su baš pokazali koliku energiju imaju i taj neki natjecateljski duh, da u tim najtežim trenucima budu najbolja verzija samih sebe. Oduševljeno sam ih promatrao danas na utakmici, način na koji su igrali, disali jedan za drugoga i željeli ovu pobjedu. I u ovako skraćenoj rotaciji i uz ozljedu Gnjidića smo se uspjeli plasirati na Final 4. Već drugu godinu zaredom to uspijevamo napraviti”, rekao je nakon utakmice trener mladih Cibosa Ivan Juran.


Komentari