Je li ovaj trenutak kriv za poraz? Vukovi nisu izborili finale

FOTO: Isaac Ferrera/KK Cibona

U 2. kolu kvalifikacijskog turnira Eurolige (Adidas Next Generation Tournament) košarkaši Cibone izgubili su od domaćina Valencije rezultatom 87-72. Ovim su porazom izgubili i šansu za daljnje natjecanje za prvo mjesto koje bi ih vodilo u nedjeljno finale tako da Vukovima sada preostaje samo borba za što bolji plasman na turniru.

Sjajno su Cibosi otvorili utakmicu i nakon prve dionice imali su 16 poena prednosti. Sve su to prosuli u drugoj četvrtini koju su izgubili 38-9. Iz tog se minusa nisu uspijevali vratiti cijelo drugo poluvrijeme, a zasigurno je veliku ulogu u svemu tome igrao i umor obzirom da su samo 4 sata ranije igrali s Unicajom.

Ovoga puta u redovima Cibone najbolji pojedinac bio je Lukša Buljević sa 29 poena i nevjerojatnih 19 skokova.

“Dogodio se jedan psihički i fizički pad u drugoj četvrtini. Nismo se držali dogovora iz svlačionice. Upozoravao sam na kontranapade Španjolaca, napadački smo počeli igrati bezglavo. Primili smo puno laganih koševa i s tom jednom lošom četvrtinom smo ostali bez ikakve opcije da igramo finale. Jednostavno dogodi se loš dan kada i protivnik odigra fantastičnu utakmicu uz podršku navijača. Dijametralno dvije suprotne utakmice, jedna odlična, druga vrlo loša. Otkad sam u Ciboni nikad nismo odigrali ovako lošu četvrtinu. Sutra igramo s Olympiacosom. Idemo odigrati najbolje što možemo, svaka utakmica je nova priča. Idemo se odmoriti, sutra je novi dan”, rekao je Ivan Juran, trener Cibone.

 


Komentari