Iz Cibone pozivaju: Dođite nas podržati na otvaranju sezone

foto: KK Cibona/Twitter

Košarkaši Cibone prvu domaću utakmicu u novoj natjecateljskoj sezoni ABA lige otvaraju utakmicom protiv Petrol Olimpije u Draženovu domu. 

Cibonin trener Slobodan Subotić vjeruje kako su njegovi igrači izvukli dobre pouke iz nedavnog poraza protiv momčadi Mega Bemaxa.

“Očekuje nas prva domaća utakmica ove sezone. Odigrali smo slabu utakmicu protiv Mege i nemamo pravo na propust. Pozivam sve navijače da nas dođu bodriti jer nam je njihova podrška bitna”, kazao je Subotić na današnjoj konferenciji za novinare.

“Znam da nismo pokazali pravu igru u Sremskoj Mitrovici, ali se moramo okrenuti novim utakmicama. Liga je ove godine dosta izjednačena i sve je otvoreno. Moramo biti izuzetno koncentrirani. Očekujem više od naša dva Amerikanca. Prošla utakmica je bila njihova najlošija predstava, izgledali su preplašeno. Nema mjesta panici, ali mislim da je možda bio prisutan neki pritisak ili nepoznavanja uvjeta igranja u ABA ligi”, istaknuo je Cibonin trener i nastavio o ekipi Olimpije:

“Olimpija je dobra momčad. Drugačija od prošle godine, ali vrijedna štovanja i treba biti maksimalno spreman i koncentriran. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Napravili smo dobru analizu utakmice protiv Mege i nadam se da se pogreške s prošle utakmice neće ponoviti ”, zaključio je strateg Vukova.

I kapetan Cibone Marin Rozić ima velika očekivanja uoči starta prve domaće ovosezonske utakmice u ABA ligi:

“Stiže nam Olimpija, naš dobro poznati protivnik, rivalstvo koje traje već desetljećima. Nekad u Euroligi, danas nažalost samo u ABA ligi. Utakmice su to koje su uvijek bile zanimljive i pune iznenađenja. Zadržali su neke igrače od prošle sezone, trener je isti, nadogradili su s dva Amerikanca koji su pokazali da su dobri igrači. Momčad koja igra poprilično brzo i igra agresivno obranu. Upisali su prvu pobjedu što je bitno na startu lige. Posljednji put pred našom publikom igrali smo u punoj dvorani, bilo je krcato. Bilo bi lijepo da i sutra bude barem slično tome. Pozivam sve ljubitelje košarke i Cibone da dođu i podrže novu Cibonu. Mogu obećati da ćemo izgledati bolje nego što smo to pokazali protiv Mege.”

Utakmica Cibone i Petrol Olimpije na rasporedu je u četvrtak, 5. listopada u Draženovom domu od 18 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu.


Komentari