Igrači Cibone neće se brijati cijeli mjesec, a razlog će vas oduševiti!

foto: KK Cibona

Košarkaši, ali i cijelo vodstvo Cibone tijekom cijelog mjeseca neće se brijati, a razlog je predivan. 

Svi znamo da je listopad mjesec borbe protiv raka dojke, slično tome se diljem svijeta mjesec studeni obilježava kao mjesec borbe protiv raka prostate.

Movember, odnosno “No shave november” kreativni je humanitarni pokret, nastao s ciljem skretanja pozornosti na zloćudne muške bolesti, a u sklopu kojeg se muškarci čitav mjesec ne briju. Ove godine po prvi put košarkaški klub Cibona uključuje se u podizanje svijesti o raku prostate. U akciju, odnosno puštanje brkova i brade, uključit će se članovi, treneri i igrači koji će tijekom studenog puštati brkove i bradu.

Primarni cilj je samo jedan, a taj je podizanje svijesti o raku te poticanje ljudi na razmišljanje i uključivanje u borbu. Nakon završetka mjeseca iznos koji bi inače potrošili na brijanje doniraju u humanitarne svrhe. Ova velika promjena izgleda kod muškaraca često potiče na razgovor, što će eventualno navesti i mnoge od njih da progovore o samom problemu raka.

U Hrvatskoj je rak prostate po učestalosti 2. najčešći zloćudni tumor u muškaraca, u prosjeku svaki sedmi muškarac koji oboli od raka, ima dijagnosticiran rak prostate. Kosa, točnije dlaka brade je simbolika da se ukaže na činjenicu da mnogi oboljeli prilikom nastupanja raka upravo prvo izgube kosu.

Imali bradu ili ne, i Vi ste pozvani uključiti se u akciju! Sudjelovati možete i putem Instagrama, a kako bipotaknuli maštu, iz Cibone su poslali i neke od mogućih hashtagova: #HejaHejaMovember, #HejaHejaBrko, #HejaHejaBrada.

 


Komentari