HT Premijer liga: Dubrava do prve pobjede, Zabok iznenadio Splićane

FOTO: KK Zabok

Na otvaranju sezone na Mavrincima košarkaši Dubrave Furnira pobijedili su Adria Oil Škrljevo 83:80 i tako su došli do svoje prve prvoligaške pobjede. Iako su gosti praktički vodili gotovo cijelu utakmicu, domaćini su mogli do produžetka. Naime Jordan Riewer šest sekundi prije kraja pogađa petu tricu za minus dva 82:80. Slijedi prekršaj nad Josipom Gulamom, koji pogađa jedno slobodno bacanje za plus tri. Domaćinu ostaje četiri sekunde za pokušaj trice, kojom bi otišli u produžetak, ali šut Ivana Batura ne pogađa koš.

“Prava premjerligaška utakmica, zasluženo smo pobijedili. Pohvalio bih svog playmakera Gulama koji je fantastično odigrao utakmicu. I ostali dečki su bili vrlo dobri no on je napravio iskorak u toj poziciji playmakera koja nam je dala plus da dobijemo ovu utakmicu. Čitavu utakmicu smo kontrolirali rezultat i zasluženo pobijedili”, ponosno je izjavio trener Dubrave Furnir Darko Krunić.

Hermes Analitica na gostovanju u Osijeku izgubila je od Vrijednosnica Osijek u posljednjim sekundama rezultatom 72:71. Hermes je bolje otvorio zadnju četvrtinu i bili su u laganom vodstvu sve do 38. minute kada odlaze na 61:69 te je izgledalo da bodovi odlaze u Zagreb. Trener Domagoj Kujundžić nakon time out-a kreće sa presingom i u ludoj završnici Vrijednosnice rade seriju 11:2 za veliku pobjedu i bodove u prvenstvu. Imperativ pobjede mladim igračima Vrijednosnica  bio je velik teret u ovoj utakmici gdje su bodovi ostvareni u zadnjim sekundama, a da je bodove osvojila ekipa Hermesa to nikako ne bi bilo nezasluženo jer su vodili veći dio utakmice.

Gorica je u utakmici 2. kola HT Premijer lige došla do uvjerljive pobjede protiv Alkara iz Sinja. Najbolji u redovima domaćina bili su novopridošli Mislav Brzoja sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija te Ivan Vraneš sa 16 poena i 5 skokova. Ivan Majcunić je stavio 11 poena, a Lovro Mazalin i Ante Mašić svaki po 10 koševa.

Nošeni bučnim navijanjem svojih vjernih navijača zabočki žuti došli su do uvjerljive pobjede protiv Splita od 11 koševa razlike (85:74). Velika je to pobjeda za momčad Ivana Tomasa protiv favoriziranog protivnika. Iako je prvo poluvrijeme ostao bez koša Luka Tomas je sa 16 koševa u nastavku bio najefikasniji u redovima Zaboka, čemu je pridodao 3 skoka i 2 asistencije.  Sjajnu večer imao je Domagoj Samac koji je upisao 14 koševa, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Markus Lončar upisao 11 koševa uz 3 skoka. No prije svega bila je ova pobjeda momčadi. Velike stvari napravili su i Zvone Ćutuk, Patrik Jambrović Mate Mandić i Andro Anzulović.

“Prezadovoljan sam. Ovo je velika pobjeda za nas. Ušli smo odlično u utakmicu, pogotovo smo dobro igrali u napadu cijelo prvo poluvrijeme, no imali smo individualnu neodgovornost u napadu. Izgubili smo nekoliko lopti ne zbog dobre obrane Splita, nego zbog vlastite neodgovornosti. U svlačionicu smo otišli nezadovoljni rezultatom, ali rekao sam svojim igračima da podignu još malo obranu. Kad smo uspjeli spojiti, 5-6 obrana, prelomili smo utakmicu. Nadam se da će nas ove pobjede napuniti samopouzdanjem, ali morat ćemo paziti da to samopouzdanje ne preraste u bahatost. Moramo nastaviti dobro trenirati i pokušati u Sinju izboriti pobjedu”, rekao je trener Zaboka Ivan Tomas.


Komentari