Hrvatska reprezentacija protiv Čeha kao trećeligaška momčad!

Facebook

Hrvatska repka eliminirana s košarkaškog prvenstva.

U sramotnom, zapravo nikad doživljenom tako ružnom porazu, Hrvatska je eliminirana s Europskog košarkaškog prvenstva. U dvoboju osmine finala Češka je bez odveć teškoća svladala Perasovićeve izabranike 80-59 (48-31). Od prvih sekundi Hrvatska je izgledala podređeno, neraspoloženo i razbijeno, upravo nije bilo za vjerovati koliko se tehničkih i početničkih grešaka pojavljivalo u našoj momčadi koja je u jednom trenutku gubila čak s 30 koševa razlike.

Očito je da su i sami košarkaši i stručni stožer i naša sportska javnost, svi zajedno, živjeli u krivom dojmu. Unatoč dobrih klupskih i europskih i NBA igrača naša reprezentacija je ispodprosječna europska momčad koja na europskim smotrama i u kojem slučaju ne može i razmišljati o medaljama!

Puno izgubljenih lopti, neučinkovitost u obrani koštalo je našu reprezentaciju minusa od devet koševa već nakon šest-sedam minuta. Iako je Hrvatska u ovoj utakmici slovila kao posvemašnji favorit Česi su s početka djelovali i uvjerljivije i snažnije. Hrvatskoj su u prvih deset minuta dozvolili samo 13 poena, s druge strane oni su zabili sedam više. Posebno neugodan podatak za našu reprezentaciju bio je podatak o šest izgubljenih lopti i gađanja trica samo s jednim pogotkom od šest pokušaja.

Ne, ni u kojem slučaju se našim košarkašima ne može predbaciti neborbenost ili nezInteresiranost, no nespretnost se vidjela na sve strane. Je li moguće da ih je sputala trema prve eliminacijske utakmice? I u drugoj četvrtini naši su forsirali dalekometne udarce za tri poena, te nadalje promašivali. Česi su bili daleko precizniji u napadu, došli su i do 11 poena prednosti. Kod Hrvata se već osjećala panika… Nije pretjerano reći, hrvatska reprezentacija je sredinom druge četvrtine ličila na razbijenu vojsku. Česi su dominirali i samo povećavali prednost, vodili su i s 18 koševa. Zar je moguće da je utakmica tako rano bila izgubljena. Na poluvrijeme su Česi otišli sa nevjerojatno velikom prednošću – 48-31. Hrvatska je izgledala razočaravajuće.

Niti nakon odmora nije se bitno promijenilo stanje na terenu. Česi su i dalje dizali prednost kao da na lakšem treningu igraju protiv nekog trećeligaškog kluba. Uistinu, Česi su vodili čak s 26 poena viška četiri minute prije kraja treće četvrtine, sve je nalikovalo na nezapamćeni debakl. Ovako bijedan nastup protiv češke reprezentacije ne bi imala ni skupina rekreativaca koji su košarku prestali igrati prije desetak godina.

Zamislite samo ovaj podatak, Hrvatska je u prvih osam minuta treće četvrtine postigla samo dva poena. U zadnji dio utakmice ušlo se s 22 koša prednosti za Čehe – 65-43.

Četiri minute prije kraja uspio je očajnički pokušaj Hrvatske koja je smanjila minus na samo 13 koševa, no vremena je bilo malo. Hrvatska je napravila seriju 14-4. Nade u preokret nije bilo, Česi su samo podigli brzinu više i opet odmakli. Ne, ne i ne. Ovakva Hrvatska niti ne zaslužuje borbu za medalju. Svi smo je očito precijenili. Nažalost. Ovo protiv Češke se nije dalo gledati…


Komentari