GRADSKI DERBI IMAO NEOČEKIVAN ISHOD: Cibona pobijedila Cedevitu, a izgubila najboljeg igrača

Facebook

Cibona je po prvi puta ove sezone pobijedila Cedevitu koja je pak upisala prvi poraz nakon deset uzastopnih pobjeda u Ligi za prvaka.

Cibona je u gradskom derbiju svladala Cedevitu s 81:76 (18:11, 19:22, 23:25, 21:18). U 11. kolu A-1 Lige za prvaka, Vukovi su nanijeli gorak i ujedno prvo ovosezonski poraz najvećem gradskom rivalu. Cibona je pojedu ostvarila na krilima sjajnih Florencea i Ante Žižića.

U četvrtom srazu ove sezone, Cibona je do pobjede došla u pravoj triler završnici nakon što je cijela utakmica uglavnom obilovala usponima i padovima u momčadi. Utakmica je bila relativno neizvjesna sve do posljednjih minuta kada je Cibona preko Krušlina došla do vodstva 77:76, potom je Cedevita promašila napad, a Florence je ubacio nova dva slobodna bacanja za tri koša prednosti domaćina.

Cedevita je u samom finišu odigrala sjajnu akciju u kojoj je Pullen došao u šansu za tricu, ali nije ju iskoristio, a Cibona je odigrala kontru i podigla na konačnih 81:76. Prvo ime utakmice bio je James Florence s 28 koševa, Ante Žižić koji je bio uvjerljivo jedan od najupečatljivijih na terenu sve do izlaska zbog ozljede gležnja, ubacio je 17 poena, a Hukić je pridonio s 11 za Vukove. Kod Cedevite najviše se istaknuo Arapović s 15 koševa, a Pullen, Pilepić i White dodali su 11 poena.


Komentari