DARIO ŠARIĆ ODUŠEVIO AMERIKANCE: Odrekao se deset milijuna dolara zbog davno danog obećanja

Dario Šarić napokon je potpisao za Philadelphiju i u novoj sezoni igrat će u NBA-u.

Dočekali smo i taj dan, Hrvatska ima još jednog predstavnika u NBA-u. Dario Šarić napokon je potpisao za Philadelphiju 76ers i ostvario svoj dugogodišnji san da zaigra u prestižnom NBA-u. Šarić je, naime, još prije dvije godine bio 12. izbor drafta, ali je protekle dvije sezone proveo u turskom Efesu s kojim je imao ugovor na još jednu sezonu. Njegov preuranjeni odlazak u NBA, Philadelphia će morati platiti 650 tisuća dolara, što je maksimum koji smiju dati, a Šarić će morati nadodati 350 tisuća kako bi se transfer kompletirao.

To je tek prvi potez kojim je Šarić oduševio Amerikance, a drugi je tek spektakularan. Naime, stručnjaci tvrde kako bi Šarić, da je ostao još jednu sezonu u Europi, dogodine zaradio znatno veći novac u NBA-u. U ovom slučaju pristao je na ‘rookie’ ugovor, a da je stigao sljedeće sezone imao bi pravo pregovarati oko ugovora i zaraditi puno više. Kako salary-cap raste, mnogi košarkaši koji nemaju status zvijezda, odnosno, pripadaju onom drugom i trećem razredu, svejedno dobivaju bogate ugovore.

Šarić će ovako zaraditi oko deset milijuna dolara kroz četiri sezone, a NBA stručnjaci tvrde kako bi zaradio najmanje deset milijuna dolara više samo da je došao u 2017. godini. Logično je postaviti pitanje, zašto je Šarić pristao na tako nešto?

Čovjek se jednostavno drži svojeg obećanja. On je, naime, kada ga je Philadelphija drafrala 2014. godine, obećao da će se pridružiti momčadi nakon što odigra još dvije sezone u Europi. Što je obećao to je i ispunio, a na umu treba imati kako je ovo obećanje teško oko deset milijuna dolara. Što reći, nego svaka čast Šariću.


Komentari