Cibona u trening utakmici pokazala Dubravi što je čeka u Premijer ligi

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Košarkaši Cibone su jučer u terminu večernjeg treninga odigrali trening utakmicu s Dubravom koju su pobjedili sa 98-74.

Igrači su zagazili u treći tjedan priprema pa je ova utakmica poslužila za uigravanje i nagradu nakon 2 tjedna mukotrpnog rada, a filozofiju dosadašnjeg i budućeg rada naglasio je odmah na početku trener Cibone Ivan Velić:

”Mi smo lani pokazali kako treba izgledati prava košarka- puno trke, puno obrambene rotacije, puno agresivnosti i timske igre, i to je ključ. Bili smo u tome najbolji i na tome ćemo graditi filozofiju i ove godine! Treći je tjedan priprema, radimo bespoštedno i to se vidi”, rekao je Velić

Jedan se djelić protekle sezone itekako preslikao i na ovaj roster- atmosfera.

”Kad tražim igrače prvo tražim taj karakter. Atmosfera je među njima već vrhunska i s tom atmosferom i radom ćemo sigurno nadoknaditi bilo kakav nedostatak kvalitete. To je ono što sam garantirao i prošle godine- da ćemo borbom, atmosferom i nevjerojatnim motivom privući, nadam se, i publiku koja će to znati prepoznati”, dodao je Velić, pozivajući sve da i ove sezone bodre Vukove.

Podsjetimo još, Amerikanac Shane Gibson je danas sletio u Zagreb i upoznao se s ekipom, a umjesto utakmice je odradio individualni kondicijski trening s Krševanom Sorićem i već se sutra priključuje treninzima prvog sastava.

Vukovi sada nastavljaju s pripremama, a prije turnira u Poljskoj (18. i 19. rujna) i Velikoj Gorici (13. i 14. rujna), odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica zatvorenog tipa i to kod Igokee u Laktašima (02.rujna), u Kopru kod Primorske (06. rujna), a jednom će i ugostiti Igokeu u Zagrebu (10. rujna).

Inače, KK Dubrava Furnir novi je član HT Premijer lige nakon što je odlazak Cedevite u Ljubljanu oslobodio jedno mjesto u najvišem nivou hrvatske košarke. Dubrava je lani bila druga u Prvoj muškoj ligi i u doigravanju izborila dodatne kvalifikacije s Hermes Analiticom. Analitičari iz susjednog kvarta bili su bolji od Dubrave, ali sreća im se nasmješila odlaskom Vitamina i vratit će se u elitni rang nakon punih osam godina.

Komentari