CIBONA PREGAZILA KRKU! Košarkaški su zasjeli na šestu poziciju ABA Lige

Foto: Screenshot/KK Cibona

Cibona je pobijedila slovensku Krku 99:71 (18:22, 19:22, 36:13, 26:14) u utakmici 21. kola ABA lige, čime je pomogla košarkašima Zadra u nastojanju da zadrže prvoligaški status u regionalnom natjecanju.

Kapetan Marin Rozić bio je najefikasniji Vuk sa 16 poena čime je postao rekorder ABA Lige po broju postignutih poena (zajedno s Nebojšom Joksimovićem) sa 2740 poena u 355 utakmica!

U sjajnoj izvedbi čak se sedam Cibosa upisalo sa dvoznamenkastim brojem poena i to izuzev kapetana – Bundović s 13, Ljubičić M. i Marić s 12, Gilbert s 11 i Ljubičić K. s 10 poena.

”Sigurno da sam zadovoljan kako smo igrali, pogotovo drugo poluvrijeme. To je bio takav uragan da je bila milina za gledati, od kontrole skoka, agresivnosti, obrambenih rotacija…baš onako momački. Ja imam ovu ”pješadiju” u ekipi a ona gdje nagazi ovako tu trava ne raste. To su me učili još moji vojnici u ratu da bitke dobiva pješadija a oni su večeras to i pokazali- da su pravi momci, pravi karakteri i dobili smo još jednu bitku. Ovo je velika pobjeda za nas i za Klub i mislim da je ovo u zadnje 4 sezone najbolje mjesto što se tiče plasmana- 6. mjesto a tu nećemo stati jer kako je u teoriji bilo da se borimo za ostanak tako je isto sad u teoriji mogućnost da pobjedom nad Budućnosti zasjednemo na petu poziciju u zadnjem kolu. Uglavnom, jako dobra utakmica, mi imamo ovaj tjedan 4 utakmice gdje ćemo igrati sa Goricom, Zabokom i Budućnosti i mislim da smo spremni i mentalno i fizički i momci će to izdržati”, rekao je trener Cibone, Ivan Velić nakon utakmice.

Ovom je pobjedom Cibona zasjela na šestu poziciju ABA Lige.


Komentari

loading...
-->