Cibona predstavila novog trenera! ‘I ja sam temperamentan pa mislim da ćemo biti dobar spoj’

Foto: KK Cibona

Košarkaški klub Cibona predstavila je novog trenera Ugovor je potpisao na dvije i pol godine.

Trener prve ekipe je Vladimir Jovanović.

Vladimir je najmlađi trener u ABA ligi i ujedno jedan od najtalentiranijih mladih trenera na ovim prostorima kojem je ‘forte’ upravo rad s mladim igračima, što je jedan od glavnih razloga zašto je pozvan na zagrebačku klupu. U sustavu FMP-a je bio od 2012. godine prvo kao pomoćni trener, da bi od ljeta 2017. godine do prosinca 2020. obnašao funkciju prvog trenera. Kao pomoćni trener srpske seniorske reprezentacije angažiran je od prosinca 2019. godine.

Novinarima se prvo obratio direktor Kluba, Domagoj Čavlović koji je konferenciju otvorio zahvalom bivšem treneru Ivanu Veliću za sve što je napravio tokom svog mandata.

“Htio bih se zahvaliti treneru Veliću koji je bio s nama dvije i pol sezone i ostavio dubok trag u Klubu. Još se sjećamo osvajanja Prvenstva Hrvatske 2019. godine kada je vratio košarku u Draženovom dom. Bio je dio Cibonine obitelji i iako više nije trener, on je ovdje uvijek dobrodošao. Nije bilo lako raskinuti s njim suradnju, dugo smo vagali i odlučili se na taj potez, da na neki način ‘protresemo’ ekipu i krenuli smo u potragu za novim opcijama. Razgovarali smo s još nekim imenima i odlučili se da je Vladimir taj koji ima iskustvo i energiju koja nam je potrebna da ovih naših 5 dragulja učini što boljima i napravi ono za što smo se mi opredijelili kad smo dovodili sve te mlade igrače.

Njemu je prvi motiv rad i učenje tih mladih igrača. Ugovor smo napravili na ovu plus još dvije sezone. Nadam se da ćemo napraviti ono zbog čega je on tu i da ti mladi u budućnosti postanu i nositelji naše reprezentacije”, rekao je Čavlović.

‘Ekipu možemo motivirati’

Rekao je kako će razlozi rastanka ostati tamo gdje su se i dogodili.

Trener Jovanović se s ekipom susreo na sinoćnjem i jutarnjem treningu, a svoj debi će imati već sutra u četvrtfinalu Kupa kada će Cibona u Draženovom domu ugostiti Adria Oil Škrljevo s početkom u 18 sati.

“Dojam je dobar. Spremamo se najozbiljnije moguće za Škrljevo. Jako nam je važan i Kup i Prvenstvo. S velikom dozom spremnosti izlazimo na teren i borit ćemo se za svaki trofej. Sigurno smo kvalitetnija ekipa, ali da bismo to pokazali moramo biti odgovorni. Malo je vremena za 2 treninga dati veći sud. Zasad su momci dobro trenirali i nadam se da će tako ostati. Nije moguće u kratkom vremenskom periodu napraviti neke značajne promjene. Ekipu možemo motivirati da odrade zadatak na najbolji mogući način”, rekao je Jovanović.

Objasnio je i kako je i on temperamentan te da misli da će biti dobar spoj.


Komentari