Cibona potpisala bivšeg NBA igrača pa ga ‘otpisala’ u jednom danu

Screenshot/Instagram

Nakon što je početkom kolovoza objavljeno da će u redove Cibone doći Quincy Miller, košarkaš koji je neko vrijeme proveo u NBA ligi i s Crvenom Zvezdom je izabran u drugu najbolju petorku Eurolige, čini se da ga ipak nećemo gledat pod Tornjem.

Naime, Miller je u ponedjeljak stigao u Zagreb i već idući dan, nakon liječničkih treninga, Cibona je raskinula ugovor s njim. Čini se da Miller, koji već dvije godine nije igrao ozbiljnu košarku zbog ozljeda, nije ni blizu odgovarajuće forme za Vukove.

“Mi bi Millera doveli u red za dva mjeseca, ali Miller je trebao pomoći Ciboni, a ne da mi njega vraćamo u košarkaški život, da mi njemu pomažemo. On je u takvom stanju da bi mu trebalo mjesec, mjesec i pol rada izvan momčadi, da tu uhvati normalno stanje. Obavili smo razgovore s našim liječničkim timom, konzultirali se i shvatili da ne možemo riskirati. Rehabilitacija koju je Miller obavio u SAD-u je provedena dosta upitno”, rekao je trener Cibone Ivan Velić za Sportske Novosti.

Sreća u nesreći je da Cibonu ovaj transferni fijasko barem neće koštati, budući da postoji stavka prema kojoj ugovor nije važeći ukoliko igrač u roku od 48 sati po dolasku u Zagreb ne prođe liječnički pregled ili klub ne bude zadovoljan njegovim stanjem.

“Dobra je stvar u tome da smo se zaštitili kroz ugovor u ovakvom slučaju. Jednostavno, previše bi riskirali da smo ga ostavili, on je trebao biti naš nositelj i trebao nam je odmah. Pričekali bi ga maksimalno 15 dana, ali s obzirom na njegovo stanje, to bi trajalo puno, puno duže”, dodao je Velić.

Cibona je u međuvremenu na poziciji playmakera dovela Gorana Filipovića (23), koji je prošlu sezonu proveo u Širokom.

Komentari