Cibona ostvarila važnu pobjedu u regionalnoj ligi protiv direktnog konkurenta za opstanak

Cibona je pobijedila jako važnu gostujuću utakmicu protiv Krke rezultatom 77-69.

Cibona i Krka su se tako izjednačile u ukupnom omjeru pobjeda i poraza sa 6-12, s tim da su Vukovi bolji u međusobnim ogledima jer su slavili u obje utakmice.

Vukovi su jako dobro ušli u utakmicu i kontrolirali su gotovo cijeli susret, izuzev dijela posljednje četvrtine u koju su ušli sa 14 poena prednosti. Slovenci su radili dobar posao u obrani, napravili seriju od 17:4 i došli na samo poen zaostatka. Tada su odgovornost preuzeli najiskusniji, Novačić i Rozić, napravili seriju od 9:2 u posljednje 3 minute i pobjeda je otišla u Zagreb.

Najbolji u redovima Cibone bio je Ivan Novačić sa 22 poena, 5 skokova i 2 asista.

“Jako bitna pobjeda za nas, bili smo pod pritiskom. Po tko zna koji put otkako sam u Ciboni moja ekipa igra najbolje kad je pod najvećim pritiskom. Tako je bilo i večeras, odigrali smo jako dobru utakmicu, ali najvažnije je što smo igrali zrelo i pametno. Čestitam igračima na odličnoj predstavi. Na kraju su dva iskusna igrača, Novačić i Rozić, povukla sa ključnim poenima, ali ovo je pobjeda tima i još jednom čestitke igračima na pobjedi”, rekao je nakon pobjede trener Cibone Ivan Velić.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u ponedjeljak, 03.02. kada će u 18. kolu HT Premijer lige u Draženovom domu ugostiti Hermes Analiticu s početkom u 18.00 sati.

ko


Komentari