CIBONA OSIGURALA VAŽNU POBJEDU! ‘Naša igra je timska i svaki put netko drugi iskoči’

Foto: Screenshot/KK Cibona

Košarkaši Cibone u susretu 20. kola regionalne ABA lige svladali su Megu Bemax sa 89:71 (22:13, 23:22, 22:20, 22:6) i tom pobjedom napravili veliki korak izbjegavanju posljednjeg mjesta i ispadanju.

Cibona je slabo krenula u susret te je nakon četiri minute gubila s 2:7, a tada je trener Ivan Velić pozvao minutu odmora kako bi razbudio momčad, što mu je u potpunosti uspjelo. Uslijedila je serija Cibone od 16:1 za preuzimanje vodstva od 18:8. Gosti su se početkom druge četvrtine primaknuli na 22:21, no do kraja susreta više nisu preuzeli vodstvo.

Kad god bi se Mega Bemax približio, Cibona je odgovorila tricama, tako je bilo i sredinom posljednjeg djela kada je kapetan zagrebačkog sastava Marin Rozić pogodio dvije uzastopne trice kojima je odveo svoju momčad sa 71:63 na prednost od 77:63 i praktički riješio pitanje pobjednika.

”Ovi momci su pokazali možda i najbolju utakmicu sezone i to nije slučajno, to su pravi karakteri. Čestitao bi im na jako dobroj igri, a čestitao bi i našem kondicijskom treneru Krševanu Soriću koji je u zadnja tri tjedna napravio jako dobar posao jer nije slučajno da ekipa ovako izgleda u najbitnijem trenutku sezone. Bila je ideja da im ne damo otvoren teren i da zatvorimo njihov skok u napadu i mislim da smo u jednom i drugom uspjeli. Sveli smo igru 5 na 5 i tu smo pametno odigrali što se tiče napada i kontrole ritma. Imali smo i dubinu i prodor igru tako da sam zadovoljan kako smo odigrali. Igrači žive jedan za drugog, imamo dobru atmosferu i na osnovu tog zajedništva i timske igre mi dolazimo do ovako važnih pobjeda”, rekao je Ivan Velić, trener Cibone.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Damir Markota s 22 poena, četiri skoka, tri asista i jednom ukradenom loptom, a još su četvorica Vukova bila dvoznamenkasta – Bundović 14, Rozić 13, Ljubičić K. i Marić po 12 poena.

”Kontrolirali smo ritam utakmice svih 40 minuta, pokazali smo da ne ovisimo o jednom ili dva igrača već da je naša igra timska i svaki put netko drugi iskoči. Napravili smo sve što smo se dogovorili i na kraju zasluženo slavili”, rekao je Krešimir Ljubičić nakon utakmice.

Dva kola prije kraja Cibona ima omjer pobjeda i poraza 8:12, odnosno dvije pobjede više od Krke pa je izbjegavanje posljednjeg mjesta gotovo sigurno, dok je Mega Bemax na omjeru 10:10.


Komentari